Над 150 души атакуваха трудовата борсав Благоевград, 15 работодатели обявиха 72 свободни места   

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

50-г. Огнян Данчов от Благоевград: Навсякъде търсят 35-годишни,не може винаги да съм на 35, изходът е чужбина

141-06-01  b1 copyНад 150 души атакуваха трудовата борса във Военния клуб в Благоевград. Останалите без препитание хора се наредиха на дълга опашка, за да се срещнат и поговорят  с работодатели, търсещи персонал. Болшинството от хората бяха на средна възраст – около 40-50 годишни, имаше и младежи и доста инвалиди.

141-06-01  b2 copyШефката на Регионалната служба по заетостта в Благоевград Станислава Поповска обясни, че 15 работодатели предлагат 72 работни места,като свободните позиции са предимно в шивашката промишленост, металообработването, строителството и в сферата на услугите.

Най-голям брой работни места предлагаше ТПК „Нов свят”, като търсеха 15 шивачки и три гладачки. Работни места предлагаха още и „Белви” ООД, «Меко” ООД, ЗИУ „ Стандарт” и „Благоустройствени строежи”.

141-06-01  b4 copyСред множеството бе 44-годишният Красимир Стоилков, който е инвалид и се придвижи с две патерици. „От две години съм трудоустроен. Хора като нас трудно намират работа, никой не иска да ги наеме”, коментира с болка Стоилков. Търси работа, свързана с обработване на данни на компютър.

49-годишният бивш военен Георги Иванов пък си търсеше работа като електротехник. „Мога да работя всичко, мога да съм електротехник, охрана, шофьор, копач, товарач, общ работник”, обясни Иванов и добави, че от няколко години не може да си намери никаква работа. Получил писмо от Бюрото по труда, че ще има трудова борса и решил да пробва късмета си.

141-06-01  b6 copyНай-накрая на опашката стоеше 50-годишният Огнян Данчов от Благоевград, който се възмущаваше, че навсякъде търсят млади хора. ”Навсякъде търсят 35-годишни, не може винаги да съм на 35. Изходът е чужбина, тук не се получават заплати, те са направо подигравка”, коментира Данчов. Той подал документи за работа в чужбина, очаква тези дни да получи отговор и да замине.

 

Снимките:

1 Над 150 души атакуваха трудовата борса.

2   Красимир Стоилков

3  Огнян Данчов

4 Станислава Поповска обяснява, че 15 работодатели предлагат 72 работни места.

 

Spread the love