Дупнишката фирма „Дизайн дизайн” прави игрища, тенис корт, паркинг и магазин на стадиона в Ресилово

Общинските съветници в Сапарева баня разрешиха продажбата на имоти за 145 000 лв. и изграждането на нов хотел в Шишкова кория

143-08-01 copyСтадионът в село Ресилово ще бъде отдаден на концесия, стана ясно на последното заседание на Общинския съвет в Сапарева баня. Инвестиционен интерес към имота проявява „Дизайн дизайн” ООД, обясни по време на заседанието кметът на общината Сашо Иванов. Фирмата е дупнишка и преди няколко години изгради вилно селище до стадиона, до границата със съседното село Овчарци, което все още не се експлоатира.  Предвижда се изграждане на спортен комплекс с футболно и волейболно игрище, тенис корт, трибуни, паркинг и сгради за обществено обслужване и търговска дейност. Комплексът ще бъде разположен върху 15,005 дка, като имотът ще бъде преотреден. На сесията си в сряда местният парламент даде съгласие да започнат подготвителни действия по откриване на процедура за концесия. С други решения сапаревобанският парламент даде картбланш за продажбата на два имота в курортния град на обща стойност 145 680 лв. Общинските съветници приеха тръжна цена от 100 лв./кв. м и за двата терена, намиращи се в новия квартал. Първият имот е с площ 619  кв. м и струва 74 280 лв., а вторият е 595  кв.м и цената му е 71 400 лв. Приета бе оценката на лицензиран оценител. Предстои обявяване на търг за двата терена частна общинска собственост. Стана ясно още, че преди години за двата парцела е давано право на строеж. То обаче не е реализирано в определения законов срок и общината си е върнала терените. Още един хотел ще бъде изграден в Сапарева баня, стана ясно още на сесията. Хотелът ще се намира вместността Шишкова кория. Ще гострои „БАХАР  ПРОПЪРТИС” ЕООД, като фирмата е подала искане в общината за изготвяне на необходимата документация.Съветниците дадоха своето съгласие за изработване на проект на подробен устройствен планипланове за регулация и застрояване.

Снимката: Съветниците казаха „да” на концесиониране на стадиона в Ресилово, продажба на два имота и изграждане на нов хотел в Сапарева баня.

 

Spread the love