Пернишкият министър на отбраната Ангел Найденов: Предшественикът ми Николай Цонев е подведен, самоубилият се Александър Ковачки не е уволнен, а е бил в отпуск заради временна нетрудоспособност

Filed under: Общество |

143-09-81Министърът на отбраната Ангел Найденов изпрати писмо до вестник „Вяра” по повод изявлението на предшественика си Николай Цонев, лидер на „Нова алтернатива”, което публикувахме под заглавие „Николай Цонев към пернишкия министър на отбраната А. Найденов: Ще поемете ли отговорност за самоубийството на служителя ви Александър Ковачки“. Цонев твърди, че няколко дни преди да се самоубие, Александър е уволнен заедно с още свои колеги. По предварителна информация именно това е причината Александър Ковачки да отнеме живота си.“

Според министър Найденов тази информация не отговаря на истината. Към момента на трагичния инцидент, станал на 19 юни 2014 г. в хотел „Шипка“ в София, Александър Арангелов Ковачки е бил в отпуск за временна неработоспособност. По случая се води разследване.

143-09-81 NIKOLAI_CONEVЗа да бъдат избегнати всякакви манипулации по случая, се обръщаме към вестник „Вяра” с молба да публикувате тази информация и уточнението. Ето какво пише още министър Найденов:

„Александър Ковачки е дългогодишен служител на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военнопочивно дело“. Работил е като сервитьор в хотел „Олимп“ от 2002 г. Поради промяна в експлоатационния период на хотел „Олимп“ от целогодишен в сезонен обект Александър Ковачки е назначаван на длъжност „изпълнител-сервитьор“ на трудови договори за сезони 2011/2012 и 2012/2013 г. С последния трудов договор от ноември 2013 г. Александър Ковачки е назначен на длъжност „изпълнител-сервитьор” в хотел „Олимп“ по допълнително разписание на длъжностите за неопределено време. От 25 април 2014 г. той е в отпуск по болест”.

Снимките:
1 Ангел Найденов
2 Николай Цонев

Spread the love