„Актавис” приключи сделката с“Форест Лабораторис”, очакват се $15 милиарда приход

Filed under: Дупница |

235-01-81-Aktavis 023„Актавис” (NYSE: ACT) обяви, че е завършила придобиването на „Форест Лабораторис” (Forest Laboratories, Inc.) (NYSE: FRX) като транзакцията, в брой и акции, се оценява на приблизително 28 милиарда долара. Обединението създава една от най-бързо растящите специализирани фармацевтични компании в света с очаквани годишни приходи за 2015 г. от над 15 милиарда долара.

Във връзка с приключване на придобиването Пол Бизаро, бивш председател и генерален директор на „Актавис”, вече ще заема позицията изпълнителен председател на „Актавис”. Брент Сондърс, бивш изпълнителен директор и президент на „Форест”, е избран за главен изпълнителен директор и президент на обединената компания „Актавис”.

„Обединяването на „Актавис” и „Форест” създава иновативен, нов, успешен модел в глобалната фармацевтична индустрия, изграден по такъв начин, че да бъде конкурентен в съвременната среда, свързана със здравните грижи“, споделя Брент Сондърс, главен изпълнителен директор и президент на „Актавис”. „Нашият бизнес модел се гради върху широко портфолио от силни продукти под собствена марка, генерични и ОТС продукти. „Актавис” ще продължава да има силен фокус върху разработките на нови медикаменти, с което ще разшири още повече достъпа до фармацевтични продукти за пациентите в целия свят.

„Нашият бизнес съсспециализирани марки е в състояние да се конкурира с водещи световни фармацевтични компании. „Актавис”предлага над 35 продукта в седем терапевтични пазарни сегмента и поддържа гама от топ продукти в пет терапевтични категории. Основен бизнес за компанията, представен в близо 60 държави по света и  сред топ 10 в над 25 пазара в света, остава генеричният бизнес“, добавя Сондърс.

В България „Актавис” продължава да бъде най-голямата фармацевтична компания по продажби в опаковки и с най-богато продуктово портфолио от медикаменти, покриващи най-важните терапевтични групи.

 

Spread the love