Бившият директор на ОДМВР в БлагоевградКонстантин Титянов оглави Национална служба „Криминална полиция”

Filed under: Благоевград |

148-01-044444  Константин ТитяновБившият директор на ОДМВР в Благоевград Константин Титянов е новият началник на Национална служба „Криминална полиция”. Шефското му място е факт от вчера и стана реалност, след като Национална служба „Полиция” се раздели на две основни направления – НС „Охранителна полиция“ и НС „Криминална полиция“. До момента Титянов бе шеф на икономическото направление в националната полиция. Служителите на полицията в Благоевград коментират, че не са изненадани от поредната рокада в сферата, а точно обратното – били я очаквали. Офицер от 2-ро РПУ в Благоевград довери, че новозаетият пост от Титянов е на изключително високо ниво и че за прехвърлянето му там се знаело отдавна, но било наредено да не се коментира нищо преди назначението да стане реалност. „Както лекарите и адвокатите имат своите тайни, така е и при нас – мълчиш и изпълняваш, в противен случай те отстраняват от работа за изнасяне на поверителна информация”, конкретизира той.

Близки до Константин Титянов твърдят, че амбициите му са да стане вътрешен министър, но смятат, че това не е лъжица за неговата уста и че за този пост играта е не на полицейско ниво, а по високите етажи на политиката. Бивша подчинена на Титянов от времето, когато бе директор на полицията в Благоевград, обаче е категорична, че той притежава всички качаства за ръководния пост, тя дори припомни, че именно по негово време полицията в областния център бе една от най-бързо развиващите се в страната и с най-много разкриваемост на престъпленията.

Припомняме, че няколко години Константин Титянов бе директор на ОДМВР – Благоевград след главоломен скок от шеф на икономическа полиция и РПУ-Гоце Делчев. После бе изтеглен в София, откъдето само за няколко години порасна значително в кариерата си.

Снимката: Константин Титянов

 

 

Spread the love