Кметът на Дупница Първан Дангов се скара в тв ефир с Милен Цветков, според журналиста конфликтът бил междуличностен

Filed under: Искам думата,Последни |

Токшоуто на пл. „Свобода” на водещия по Нова тв се превърна в говорилня – така и не стана ясно имали в града организирана престъпност, или не

149-10-01-galev_hristov-1На 4 юни 2006 г. кметът на Дупница Първан Дангов и журналистът Милен Цветков се скараха в ефира на предаването „Часът на Милен Цветков” на тема „Има ли мафия в Дупница и кой управлява града”. Журналистът, превъплътил се в ролята на адвокат на ексбаретите Пламен Галев и Ангел Христов, подложи на унищожителна критика градоначалника Първан Дангов, посолена с много подигравки, смях, тенденциозни въпроси, презрение, като по средата на 30-минутната схватка журналистът изтърва нервите си и обърна учтивата форма на обръщение към кмета „Ви” с „ти”. Разбрал за капана-покана, градоначалникът понечи да си тръгне, но остана с мотива „заради зрителите”. 149-10-01-Milen-Tsvetkov-2Той обяви: „Цветков, Вие симпатизирате на баретите. Явно ги познавате добре.” При което Цветков отговори: „Аз познавам Ресилово, защото в съседното село Овчарци имам вила и винаги на път за селото минавам през Ресилово. В Ресилово ползвам мивката за автомобила си. Аз мога да симпатизирам на всеки един. Не ме определяйте с никой цвят дали съм син, или червен. Но фактите не говорят във ваша полза, Дангов. Не става въпрос за партиен конфликт, а за междуличностен. Галев ви е направил кмет, днес Галев създава сдружение на бизнесмените и човекът, който го оглавява, е следващият кмет на Дупница.”

149-10-01-B.SharankovНа въпрос на М. Цветков „Защо мълчахте?”, Дангов отговори: „Заради политическите партии БСП, НДСВ, СДС. Всички те се възползваха от бизнесмените, ходят при тях за пари и ми казват: Дангов, отговори, идват избори, недей. И действително чрез тях печелят същите тези хора изборите. Сега ексбаретите платиха по 50 лв. на хората, които държаха плакатите с грозни надписи срещу мен. Аз казах на моите хора: Ходете да вземете по един плакат, пък след това ще се почерпим. Но в Дупница същите тези хора Галев и Христов казват къде да спират колите, къде да пият кафето си, как да живеят, ограничават тяхната свобода. Ограничават свободата на колегите ви да пишат това, което смятат за добре. Министърът дойде в Дупница, защото разбра, че има конфликт, но за съжаление той зае тяхната страна, страната на ексбаретите. Каза, че това е политически конфликт и че ние си играем политически игрички. Ако министърът разсъждаваше като член на БСП, като заместник-председател на БСП, щях да го разбера. Той се занимава с голямата политика на партията в София, а пък малката не го интересува.

149-10-01-Kmet-01В Дупница в момента по улиците се движат жандармеристи. Струва ми се, че тази акция е повече срещу мен. Ще ме спрат за ладата ми и ще ми кажат, че левият ми мигач не работи. Ще ме обвинят, че мои чиновници и служители си пият ракията с охраната на Галев, за да ме злепоставят. Ако МВР цели това, няма да му мине номерът”.

Междувременно десните в Дупница отново скастриха кмета. На 16 юни СДС в Града на барикадите излезе с декларация, подписана от лидера на партията в Дупница Пламен Данаилов, като в нея бяха отправени сериозни критики към Първан Дангов: „Вреден сте за Дупница – заради бягството от реалните проблеми на града, заради вашата надменност и самонадеяност, заради изявите ви в националните медии, с които пред цяла България представяте дупничани като уплашени средновековни крепостници. Показахте, че сте най-слабият кмет на града”, се казва в документа. Десните в Дупница се обединиха в подкрепата си за сдружението на Братя Галеви. Всъщност те станаха общо 13 формации, след като в ГОД бе поканена и НДСВ. „На национално ниво царската партия е в коалиция с БСП, но на местно ниво е твърдо срещу столетницата и гравитира към десните партии, а общинският съветник Данаил Данаилов е член на ГОД”, посочи Пламен Данаилов.

149-10-01-Pl.DanailovДве седмици след гостуването на Първан Дангов в ефира на Нова тв журналистът Милен Цветков за първи път излезе от студиото на телевизията и направи предаването си „Часът на Милен Цветков” на площад „Свобода”. „Има ли мафия в Дупница и кой управлява града – кметът Първан Дангов или бизнесмените Пламен Галев и Ангел Христов?”, бе планираната тема на дискусията. Градоначалникът в последния момент отказа да се яви на дебат пред камерите на националната телевизия и замина спешно за Охрид.

Милен Цветков бе обвинен, че е получил 10 000 лева рушвет от бившите барети, за да заеме тяхна страна в спора им с кмета на Дупница Първан Дангов. От обкръжението на Дангов подхвърлиха на местните медии информацията, че имат сведения за нерегламентирани срещи между Милен Цветков и придобилите скандална популярност ексбарети Галев и Христов.

Попитан от журналисти в Дупница дали са верни слуховете, че е взел рушвет от бившите барети, за да дойде и да дразни кмета Дангов, той заяви „Това е смехотворна лъжа”. Милен Цветков посочи, че никога не се е срещал с Пламен Галев и Ангел Христов, единствени срещи имал с тях при подготовката на предаването. Водещият на предаването отрече и обвиненията, че има вила в дупнишкото село Овчарци и че там на няколко пъти се е виждал с бизнесмените от града. Вилата по-скоро била на приятел – Марио Райчев, на когото той често гостувал. Минавал е през Ресилово, но никога не спирал там.

Според слуховете в Дупница Милен Цветков празнувал Нова година в Сапаревобанска община в компанията на Пламен Галев и Ангел Христов. Навръх празника компанията се забавлявала със стрелба, а след гърмежите токът спрял, тъй като журналистът уцелил трафопост.

На въпроса дали е прекарал една новогодишна нощ заедно с Братя Галеви, Цветков отговори: „Това просто е изумително!”

Впрочем още една версия се спрягаше в Дупница за присъствие на Милен Цветков в региона. В новогодишната нощ по спешност е извикан лично завеждащият хирургично отделение на общинската болница в Дупница д-р Ботьо Шаранков, за да зашие слепоочието на дъщерята на водещия по Нова телевизия Милен Цветков – 10-годишната Калина. Милен Цветков празнувал в Сапарева баня и след полунощ излезли, за да хвърлят пиратки и фойерверки по повод настъпването на новата година. Една от пиратките уцелила лявото слепоочие на дъщеричката му Калина. Известният АГ специалист в Сапарева баня д-р Льондев заедно с Милен Цветков докарали малката Калина в хирургично отделение. Ботьо Шаранков сложил пет конеца на детското личице, той заявил, че няма опасност да остане белег на младата дама.

Милен Цветков бил много притеснен от инцидента и непрекъснато обикалял из фоайето на общинската болница, докато Ботьо Шаранков шил дъщеричката му, споделиха дежурните нощни бодигардове.

Какво стана обаче с токшоуто на площад „Свобода” в Дупница, под самите прозорци на общината!? Според повечето хора то се превърна в говорилня и от него така и не се разбра има ли организирана престъпност в Дупница, или не. А в столичен вестник коментираха шоуто насред Града на барикадите по следния начин:

„И това издание на Милен е част от мъжките времена – в центъра на Дупница да отвориш микрофони и да чакаш да бъде казана истината, е добра идея, която в началото изглежда лесно начинание. Експериментът беше реален и успешен – получи се панаир, а истината заприлича на брадатата жена от шеста палатка, за която ти разказват хората, дали по едно левче и успели да я видят. Недисциплинираните емоционални дупничани се накрещяха в ефира на Нова и показаха най-важното – няма никаква организация да се разбере истината в един град, та камо ли истината в един град да бъде част от справедливостта. Площадното издание показа през усилията на Милен колко объркан е днешният човек у нас – понеже едни бизнесмени са се погрижили с парите си за едни инвалиди, те стават едва ли не светци. А инвалидите трябва да се замислят откъде бизнесмените имат пари да им помагат. При деклариран годишен доход от 50 хиляди лева за всеки един от тях, толкова много благотворителност е съмнителна. Но математиката няма почва у нас, когато се търси истината – тя се търси с крясъци и емоции. А истината е математика и това го нямаше на площада в Дупница, за което съвсем не е виновен Милен Цветков, а организаторите на агитки.”

 

Снимки:

1 Братя Галеви на площада в Дупница в предаването на Милен Цветков

2 Милен Цветков

3 Д-р Ботьо Шаранков

4 Първан Дангов

5 Пламен Данаилов

 

 

 

 

 

Spread the love