Баскетбол: Новият сезон в Балканската лига започва на 14 октомври, промени очакват „Рилски спортист“ и останалите отбори

Filed under: Баскетбол |

150-21-02-vasil-Nov format...БК „Рилски спортист“ е един от 10-те сигурни участници в поредното издание на Баланската лига. Както е известно, страната ни има право на трима представители в турнира, като ръководството на лигата е изпратило покана и до бронзовия медалист от миналия сезон „Балкан“. Шампионът „Левски“ пък все още не е подал документи и най-вероятно ще се концентрира върху представянето си в Адриатическата лига.

Новият сезон в Балканската лига започва на 14 октомври, като тимовете ще бъдат разделени в две групи по пет отбора. Те ще играят помежду си на разменено гостуване, а първите четири състава от тях продължават в следващата фаза – топ 8.

Финална четворка или финали на разменено гостуване ще определят победителя в престижната надпревара. При първия вариант първата фаза ще приключи на 28 януари 2015 г., а седмица по-късно ще бъде поставено началото на топ 8. Полуфиналите ще започнат на 31 март и 1 април догодина, а финалите ще бъдат на 21 и 29 април.

В случай на Финална четворка първият етап ще приключи на 4 февруари догодина, а седмица по-късно ще започне вторият. Избраните дати за мачове от Файнъл фор са 17 и 18 април.

През следващата седмица пък ще има повече яснота около участието на израелски отбори в Балканската лига. Неизменен участник в турнира през последните сезони е един от местните грандове и победител в лигата „Галил Гилбоа“.

Снимка: Нов формат и различни съперници очакват Станислав Ваклинов (с топката) и компания в лигата през новия сезон.

Spread the love