Спортист №2 на Кюстендил за 2013-а и Ивет Атанасова с рекордната оценка за синхрон батут

Filed under: Лека атлетика |

Грешка при втория скок лиши Кристияна Кръстева и съотборничката й от златото от NissenCup в сърцето на Алпите

150-22-01-krasi-1_Kr_Krasteva_batutСпортист №2 на Кюстендил за 2013-а Кристияна Кръстева направи поредното си добро представяне на престижния турнир по батут NissenCup 2014 в Ароса, Швейцария. Кюстендилката бе част от 10 български състезатели, които взеха участие във всички възрастови групи – мъже, жени, юноши и девойки. Надпреварата се проведе за 48-и път и носи името на швейцареца Джордж Нисен, който емигрира в Америка и само на 16 години е създал батута. Близо 80 години този уред остава непроменен, което показва колко гениално прост, но в същото време много труден уред е това.

150-22-01-krasi-3_Krisi_Simona_batutЛетящото момиче на клуб „Евротрам“ взе участие в индивидуалната надпревара в категория Джунийрс 13-17-годишни, както и в синхроните с по-голямата си съотборничка в националите Ивет Атанасова от Стара Загора.

На синхроните в задължителната комбинация Кристияна и Ивет получиха рекордната оценка за синхрон, която бе отчетена от уреда – 9,7. Двете талантливи момичета бяха съвсем близо до златото, но на волната комбинация Ивет загуби контрол и сгреши на втори скок. Въпреки това те заеха престижното девето място сред елита от света. В индивидуалната надпревара Кристияна се класира 20-а сред по-големите и по-опитни световноизвестни имена в батута между 13-17-годишните. Българката Симона Иванова от Габрово спечели сребро на турнира.

150-22-01-krasi-2_Kr_Krasteva_batut„Бяхме в Ароса, Швейцария, и беше много студено, но в сърцето на Алпите е така. Много е красиво. Скачахме на най-добрите батути, а залата бе върху ледена пързалка. Надморската височина също оказа голямо влияние. За мен бе невероятно изживяване, състезавахме се сред най-добрите в батута на много престижен турнир“, сподели Криси.

До края на спортния календар за 2014 г.предстоят за Криси участие в Световна купа в Минск, Беларус, на 12-13 септември, държавно първенство в София от 2 до 4 октомври и Световно първенство в Дейтона Бийч, САЩ – 7-16 ноември.

Подготовката за трима кюстендилски състезатели на клуб „Евротрамп“ обаче не спира. Кристияна Кръстева, Яна Николова и Кристиян Петров заедно с треньора си Асен Стоицов заминаха на лагер-сбор за подготовка с националния отбор в Албена.

Снимки:

1. Криси направи поредното си добро представяне.

2. Спортист №2 на Кюстендил със сребърната медалистка Симона Иванова

3. Кюстендилското момиче в сърцето на Алпите

Spread the love