Спасяват пловдивски мечки в Белица, новите питомци ще останат, докато бъде ремонтиран зоопаркът в Пловдив

Filed under: Благоевград |

151-02-04 -mechipark-belitsa-zubolekar-1

Паркът за танцуващи мечки край Белица се увеличава с още двама питомци. 26-годишният Наско и 18-годишната Габриела ще бъдат настанени в убежището, докато бъде ремонтиран зоопаркът в Пловдив. Състоянието на двете мечки е особено тревожно. Те живеят разделени в клетки на 15 квадрата площ. Преди години Наско нападнал Габриела и наранява лошо едната й лапа, която впоследствие се наложило да бъде ампутирана.

Екип на „Четири лапи“ с оборудван бус за транспорт на животни пристигна в Пловдив, за да упои двете мечки, да прегледа здравословното им състояние на място и да ги подготви за преместването им. Зоопаркът в Пловдив е затворен за посещения от 24 юли 2008 година, тъй като не покрива изискванията за отглеждане на диви животни, наложени от Европейския съюз на всички държави членки.

През пролетта на тази година стартира ремонт на съоръжението и по-голямата част от животните вече са преместени в съседни зоопаркове. „Четири лапи“ ще поеме настаняването и издръжката на двете пловдивски мечки до 27 октомври следващата година, когато се очаква ремонтът да приключи.

Повече подробности в печатното издание.

Снимка: Екип на „Четири лапи“ премества мечките с оборудван бус за транспорт.

Spread the love