Убиецът на кюстендилската сарафка Виолета Георгиева – Бисер Манолов, иска 3000 лв. обезщетение от бобовдолския затвор, държали го окован на зъболекарския стол

Filed under: Кюстендил |

 Съдия Милена Алексова от КАС решава съдбата на поредната жалба на затворника до 30 дни

151-04-01  zatvornik3

3000 лева поиска лишеният от свобода Бисер Манолов от затворническата администрация в Бобов дол чрез Главна дирекция “Изпълнение на наказанията“ за причинени неимуществени вреди. Искът на затворника е заради това, че той е претърпял болки и страдания, оставайки на стоматологичния стол с белезници.Бисер Манолов се представлява сам, а като свидетел бе посочил друг затворник.

Съдия Милена Алексова от Кюстендилския административен съд вчера приключи делото, образувано по жалба на затворника, и заяви, че ще се произнесе с решение в 30-дневен срок.Последното дело, което бе на отчет в КАС, се свързва с отваряне на личната кореспонденция на Манолов от затворническите служители. За всеки документ той бе поискал отделна сума, като в крайна сметка само един бе уважен.Само през миналата година съдиите в Административния съд в Кюстендил са разглеждали поне 30-40 дела на кюстендилеца. Исканията му са свързани с различни неудобства и несгоди, които той е принуден да търпи в килията си. Сред оплакванията му дори бе списъкът на хранителните продукти, които той може да получава при свижданията с близките му.

Бисер Манолов е в затвора вече 17 години, той е с доживотна присъда заради убийството на сарафката Виолета Георгиева. Случаят се свързва и с първия банков обир в България. Заедно със съпруга си Симчо Георгиев Виолета открива първото бюро за обмяна на валута на главната улица “Цар Освободител” в Кюстендил. Манолов прави удара заедно с приятели малко след като е напуснал полицията.

Повече подробности в печатното издание.

Снимка: Бисер Манолов

Spread the love