Баскетбол: Кадетките на България отнесоха с 81:45 връстничките си от Румъния в контролна среща, играна в „Арена Самоков“

Filed under: Баскетбол |

153-22-04-vasil-Trikoliorkite...Кадетките на България до 16 години записаха внушителна победа с 81:45 над връстничките си от Румъния в контрола, играна в „Арена Самоков“.

„Трикольорките“ имаха тотално превъзходство на паркета, като единствено през първите 10 минути тимът от северната ни съседка се държеше сравнително равностойно.

С отлична игра в защита и мълниеносни контраатаки впоследствие националките укротиха опонента си и логично авансът им набъбна до впечатляващите 36 точки в края на спаринга.

Домакините взеха борбата под коша (43:34), дадоха и повече асистенции в хода на срещата (21:7), а най-голямото им предимство бе в стрелбата от средно разстояние. Там българките постигнаха 57% успеваемост, докато румънките нямаха ден и останаха с едва 14 точни изстрела от 48 опита (29%).

Двете представителки на „Рилски спортист“ в националната гарнитура – Никол Николова и Полина Червенкова, имаха различна съдба по време на мача. Николова остана резерва, но се включи добре и записа актив от 6 точки и 3 борби, а Челенкова попадна в стартовия състав и за 12 минути на игралното поле се отчете с 2 овладени топки в подкошието.

След последния съдийски сигнал треньорският щаб на националките в лицето на Таня Гатева, Красимира Банова и Михаил Михайлов изрази задоволството си от играта на отбора, но предупреди състезателките, че ги очаква още много работа за изчистване на неточностите в тренировъчния процес.

От днес кадетките продължават подготовката си в Благоевград. ика.

Spread the love