Миньорите в Бобов дол вече пазаруват с ваучери в 590 магазина от Дупница, Кюстендил, Благоевград и Перник

153-06-02  бобов дол-ваучери-Bobovdoltsi-2Работниците в мините в Бобов дол вече могат да използват ваучерите си за храна в 590 магазина на територията на областите Кюстендил, Благоевград и Перник, съобщиха от Главната инспекция по труда.

Проверката, извършена в началото на юли, трябваше да установи създадени ли са условия за гарантиране правото на безплатна храна за работниците и служителите в предприятията.Резултатите от нея показват, че работодателят е изпълнил предписанието на Инспекцията по труда до края на месец юни да създаде организация, която да гарантира редовното получаване на безплатна храна.

При проверка в края на месец май се установи, че създадената дотогава организация позволяваше на работниците да пазаруват само в един магазин. Заради нередовното му зареждане обаче работещите не можеха да изразходват парите, които остават натрупани по картите.

Припомняме, че преди време в репортаж бе показан боят между хората в единствения магазин, където работниците от мина „Бобов дол” имаха право да пазаруват с ваучерите си.

„Часове съм чакал на опашки, за да си купя картофи, домати и чушки”, заяви един от миньорите, които пристигнаха да си напазаруват.

С ваучерите хората имат право да закупят месо, месни продукти, риба, рибни продукти, млечни продукти, яйца, соеви изделия, плодове и зеленчуци, тонизиращи напитки.

„Вече имаме ваучери и пазаруваме с тях. Казаха, че с тях може да се пазарува във всеки магазин. С тях имаме право да пазаруваме в Дупница, София, Благоевград, Кюстендил”, разказа Ани, която засне със скрита камера боя за суджуци в магазина, където пазаруваха миньорите.

Снимка: Миньорите ще могат да пазаруват свободно и подобни сцени вече няма да има.

Spread the love