Малките грации на „Олимпик“ впечатлиха с таланта си публика и съдии на три турнира в страната

Filed under: Лека атлетика |

Младата новолицензирана школа под Хисарлъка започна да пише с отлични постижения своята история

160-22-01-krasi1-1_ansambyl_2006_3м

Малките талантливите гимнастички на клуб „Олимпик” (Кюстендил) в рамките само на месец впечатлиха с изпълненията си на състезателния килим в три турнира съдии и публика. Възпитаничките на треньорките Мая Юн и Людмила Кадийска направиха успешен дебют на „Кюстендилско лято”, като Рая Сръндева се класира втора на без уред, при родени до 2006 г., а Бояна Борисова зае 6-о място на въже и 7-о на без уред при деца до 10 години.

След надпреварата в Града под Хисарлъка състезателки на младата новолицензирана школа по художествена гимнастика участваха в републиканския турнир за Купа ЦСКА в столицата. На престижното състезание със златен медал се окичи Елизабет Шопова на въже, при родени 2003 година, в „Б” категория. Божидара Иванова се нареди трета на без уред, при родени 2006 г., в „Б” категория. Соня Владимирова спечели среброто в многобоя и злато на бухалки, при жени, „Б” категория.

Михаела Александрова се представи най-добре в категория „Елит”, като се класира 4-та на без уред, при родени 2006 година. Виктория Сръндачка е 13-а в многобоя, при девойки младша възраст, а Андреа Димитрова се класира 9-а при децата до 10 години.

Последва превземане на морския бряг, където кюстендилските грации на „Олимпик“ участваха в 5-ия международен турнир по художествена гимнастика OlympiaCup в Бургас. С бронзовите отличия се окичи ансамбълът, родени 2006 г.

Рая Александрова спечели бронзов медал при родените 2008 г., в „А” категория, а Изабела Асенова е втора в същата възрастова група, но в „Б” категория. Ралица Стоилова е на 4-то място при родени 2007 г. в „А” категория. Сребро завоюва Ема Цачева, но в „Б” категория, а съотборничката й Аделина Грозданова е на 6-о място, като всички гимнастички играха съчетания без уред.

Четвърто място записа Даяна Райчова при родени 2006 г. в „С” категория. В същата възраст Божидара Иванова е със сребърен медал в многобоя със злато на без уред и бронз на въже – „Б” категория. В „А” категория Рая Сръндева се класира на 5 място в многобоя и първо на топка, а на без уред е пета. Михаела Александрова остана на 4-то място в многобоя, след златен медал на без уред и 4-то място на въже.

При родените 2005 година, „С”-категория, Гергана Кръстева се нареди трета на съчетание без уред.

Андреа Димитрова при родени 2004 г. -„Б” категория зае 2-ро място в многобоя, след злато на въже и бронз на без уред. Бояна Борисова е на 3-то място на без уред в „С” категория. Лъчезара Стойнева е на 5-о място, а Ралица Павлова е шеста в същата категория.

Елизабет Шопова е с 5-о място в многобоя и 4-то на без уред, при родените 2003 година – „Б” категория. Гергана Янакиева е 3-та на въже и 5-а на без уред в „С” категория, 2003 г.

С тези надпревари приключи успешното участието на гимнастичките на „Олимпик“ преди лятната пауза, като най-новия лицензиран член на Българската федерация по художествена гимнастика.

Spread the love