Миков: Гласуваме оставката на кабинета в сряда, ако Орешарски я депозира

Filed under: България |

На хората обяснете, че парламентът приключва дейността си по един начин, който не е естествен, заяви председателят на НС

160-18-01-0861891001392398641_40053_600x458

Народното събрание ще гласува оставката на кабинета в сряда, ако има внесена такава от премиера Пламен Орешарски. Това заяви пред журналисти председателят на парламента Михаил Миков. По думите му след поставения ултиматум от ГЕРБ за гласувана оставка на правителството, за да влязат в пленарната зала, на практика работата на парламента е приключила.

„Следващата седмица заседанието е в сряда. Ако има внесена оставка на правителството, тя ще се разгледа. На хората обяснете, че парламентът приключва дейността си, приключва я по един начин, който не е естествен, но той не е изненадващ, защото в 42-ото Народно събрание имаше много такива случаи. И още веднъж им обяснете, че народните представители се изпращат на избори в Народното събрание, за да отстояват политическите си тези, идеи, аргументи, мотиви в пленарната зала, а не в коридорите и най-вече пред вас. Утре съм тук и смятам една голяма част от народните представители, ако има достатъчно, тоест 121, ще има заседание на Народното събрание“, заяви Михаил Миков.

Spread the love