Шофьори от Самоков се хванаха за гушите заради надраскан калник, Роман Манолов крещеше: Искам пари, виновният Кирил Райчев се ожали: И мен ме удариха, докато си купувах баничка

Filed under: Самоков |

166-01-04  IMG_2190 copy

Шофьорите Кирил Райчев и Роман Манолов от Самоков влязоха в лют спор заради издраскан калник. Цял час двамата се караха пред репортер на в. „Вяра” и бяха на косъм да се сбият за това кой на кого дължи пари за причинените щети. По-късно полицейските служители от РУП-Самоков им съставиха актове за нарушение. До препирнята се стигна, след като на бул. “Македония”  „Фолксваген Голф 2” с регистрационен номер СО 4987 с водач Кирил Райчов, движейки се по пътното платно, подал десен мигач с намерение да спре пред магазин.

166-01-04  IMG_2191 copy

В същото време веднага след него със същата маневра навлиза „Фолксваген Поло” с водач Роман Манолов с регистрационен номер СО5568АС от ромската махала. Слизайки от голфа, Кирил Райчев  закача с вратата полото и надраскал задния му  калник с вратата. Около един час се водиха спорове кой на кого дължи пари. Видимо щетите не бяха големи. За броени минути на мястото на инцидента се събраха около десетина роми, приятели на Роман, видимо настроени скандално. Двамата водачи така и не можаха да се споразумеят помежду си и през цялото време се заканваха. Обстановката стана напрегната. Кирил и Роман си размениха реплики: „Щетите са ми за две четки боя, ние не искаме цялата кола да ни плащаш”, „Ще ми обясняваш, че нищо ми няма на колата”, „Искам пари” – крещеше Роман. От другата страна пък Кирил Райчев  се жалеше, че за деня това е второ удряне на колата. Същата сутрин спрял да си купи баничка, тръгвайки към автомобила, видял как му удрят колата, но не запомнил номера.  „Аз кого да търся за моите щети от тази сутрин, кой ще плати?”,  попита той.

След сигнал на тел. 112 на място пристигна дежурната полицейска група. Контролните органи веднага провериха документите, бяха тествани за алкохол. Дрегерът отчете отрицателен резултат и на двамата водачи. Предложено им бе да попълнят двустранен протокол за ПТП, като се наложи полицейските служители да пояснят, чезадължителната застраховка „Гражданска отговорност” служи за възмездяване и покриване както на имуществени, така и на неимуществени щети. Отново двамата водачи не бяха съгласни и пътните полицаи съставиха актове и на двамата водачи.

Снимките: Шофьорите Кирил Райчев и Роман Манолов от Самоков влязоха в лют спор

Spread the love