Кметът Камбитов връща блясъка на любимо място за отдих на благоевградчани до началото на септември: Започна ремонтът на парк „Ловен дом“, подземен канал свързва фонтана с алпинеума

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Просторна детска площадка израства пред обсерваторията, поставят стилни паркови лампи по алеите

172-06-01  1 copy

 

Възстановяването на едно от любимите места на поколения благоевградчани започна. Работници и техника вече са в парк „Ловен дом“, като според проектантите промяната от първоначалния вид на парка ще е незначителна. Стремежът на кмета Камбитов и общинската администрация е целият комплекс да върне някогашния си вид и блясък, без да бъде променяна неговата концепция и стил.

172-06-01  2 copy

Над 7000 квадратни метра от парк „Ловен дом“ ще бъдат обхванати от ремонтните дейности. Едно от предизвикателствата пред специалистите е да възобновят ВиК и поливната система, а перла в короната на парка ще бъде шадраванът, който е замислен с доста атрактивна визия. Самото съоръжение ще бъде свързано с обновения алпинеум, след като се възстанови подземния канал, по който водата ще преминава.

Atanas_KAmbitov_Kmet_na_blagoevgrad012

Предвижда се алейното осветление да бъде напълно реставрирано в първоначалния му вид. Стилни паркови лампи ще осветяват всяка от алеите и стълбищата между отделните нива на парка. Просторна детска площадка ще бъде обособена пред досегашната обсерватория. Нови пейки ще заменят изпочупените останки от някогашните кътове за почивка на благоевградчани.

Работниците имат срок за завършване на благоустройствените дейности до началото на месец септември, когато обновеният парк ще бъде готов за първите си гости.

 

 

Снимки

1 и 2  – В момента се оформя детската площадка пред обсерваторията.

3 Атанас Камбитов

Spread the love