ОбС гласува Попови ливади да станат най-новото населено място в Гоце Делчев, Хардалиев се въздържа с думите: Това е прах в очите

Filed under: Гоце Делчев |

172-03-04 вторият от ляво на дясно Димитър Хардалиев който  единствен гласува въздържал се за  смяна на статута на м. Попови  ливади copy

Курортната местност Попови ливади стана най-новото населено място в община Гоце Делчев в границите на селата Добротино и Делчево с гласовете на общинските съветници.

Предложението бе прието почти с пълното мнозинство на съветниците от всички групи, освен гласа „въздържал се„ на общинския съветник от ВМРО-НИЕ Димитър Хардалиев. Той обясни, че решението било твърде закъсняло и съгласието за него в ОбС било прах в очите на хората. Неговите твърдения бяха опровергани от бившия председател на ОбС и председател на Туристическото дружество „Момини двори” Ангел Бащов, кмета Владимир Москов и зам.-кмета Валери Сарандев, които заявиха, че стратегия за развитие на туристическата дейност в местността Попови ливади има и тя е приета от ОбС преди години. „Идете да видите как хаотично се строи в Попови ливади”, контрира Хардалиев, на което кметът Москов отговори, че от почти 10 г. незаконно строителство там почти няма.

След приетото предложение стана известно, че землището на новото населено място ще бъде с площ от 715 дка, като от тях 585 дка ще бъдат поземлен фонд, а останалите 130 – градски.

Решението на общинските съветници следва да бъде одобрено от областната администрация и от Министерския съвет.

 

Spread the love