След десетки сигнали за посегателства в паркове и детски площадки: Кметът Камбитов вдигна мерник на вандалите, ще обуздава набезите им с общинска охрана 

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

4-ма общински полицаи почват работа към звено „Сигурност и обществен ред” в община Благоевград

44-07-01  kmetut_Atanas_Kambitov copy

Общинска охрана ще бди за реда, сигурността и опазването на общинското имущество в Благоевград. Кметът Атанас Камбитов е решен да пресече вандалските прояви, в резултат на които ежегодно се нанасят щети за десетки хиляди левове и се създава несигурност в населението. През последните месеци поле за хулиганските посегателства станаха новоизградени детски площадки и паркове в кв. „Струмско”, изпотрошени бяха осветителни тела в Централната градска градина и парк „Бачиново”. Тези прояви надигнаха вълна от гражданска нетърпимост и в десетки сигнали жители на Благоевград поискаха да се вземат мерки срещу нарушителите. В отговор на това с решение на Общинския съвет кметът Камбитов ще назначи  4-ма експерти по охрана, които ще се грижат за опазване на реда и общинското имущество. Основно те ще патрулират във вечерните и нощните часове, когато най-често се извършват посегателства върху публичното имущество.

Общинските гардове ще бъдат обезпечени със съвременни средства за наблюдение и комуникация, те ще имат непрекъсната връзка и с полицейските патрули, които по техен сигнал за броени минути ще се озовават на местопрестъплението.

Общинската охрана ще бъде част от звено „Сигурност и обществен ред” в община Благоевград съгласно сключен договор с ОД на МВР-Благоевград. Организацията, координацията, ръководството и контролът на общинска полиция ще се осъществяват от кмета д-р Атанас Камбитов. Охраната на обществения ред в община Благоевград ще защитава правата и свободите на гражданите, живота, здравето и имуществото им, ще се грижи за опазване на тревните площи, парковото обзавеждане и други. В кръга на задълженията им ще бъде да следи за незаконно строителство, обособяване на временни биваци и други постройки на свободни терени.

Снимката:  Д-р Атанас Камбитов

Spread the love