Георги Младенов покани треньор на „Рилецо” в скаутския екип на националния

Filed under: Спорт |

176-22-02-Yordan Yankov

Баскетболният национален отбор на България си има нов скаут. Това е треньорът в школата на „Рилски спортист” Йордан Янков, който е приел поканата на селекционера Георги Младенов. Специалистът заменя на поста Венелин Беров, който започна с „трикольорите”, но впоследствие бе освободен.

За последно Янков бе в екипа на наставника на юношеската селекция Людмил Хаджисотиров за европейското първенство до 18 години, което завърши онзи ден в столицата.

Преди това Йордан Янков води юношеските и младежките формации на „Рилецо”, а през сезон 2011/2012 бе асистент на Александър Тодоров в „Балкан”. През последните години младият спец работи и в школата за подрастващи на „Ахил” (София). Като баскетболист пък е носил екипите на „Славия” и НСА, a след това започва треньорска дейност с юноши.

В същото време селекционерът Георги Младенов остана доволен от показаното от подопечните му на тристранния турнир в „Арена Самоков”. Както е известно, там националите спечелиха първото място след две победи над Дания и Румъния.

„Подготовката на отбора като цяло мина добре. Много съм доволен от старанието и концентрацията на момчетата. Има неща, които не ми харесват, но те си остават за мен и не са тема на разговор пред журналистите. В евроквалификациите ще дадем максимума от себе си и ще се борим за всеки сантиметър на паркета. Не искам да обещавам нищо, само искам да кажа, че към това, което момчетата показаха като характер, като желание, ни трябва още съвсем малко. Но това малко е и малко, и много”, недвусмислен бе легендарният № 12 на „Левски” и националния отбор.

„Аз идвам с идеята да се класираме за европейското. Ако някой идва с мисълта просто да изиграе квалификацията, по-добре да не стъпва в залата”, завърши Жоро Младенов.

 

На снимка: Йордан Янков

 

 

Spread the love