Кметът на Богданов дол Петър Теофилов: Крадци се гощават с храната на стопаните в ограбени къщи, ще им правим засада

Filed under: Актуално от днес,Перник |

Шефът на пернишката полиция Славчо Станиславов: Имаме коли и бензин, но не ни достигат хора, заради бежанския лагер пращам 60 служители да пазят границата

176-04-01 Петър Теофилов copy

Апаши разбиват къщи в пернишкото село Богданов дол и не само крадат, а изяждат и храната на стопаните. Неканените гости първо изпразвали хладилниците, а после отмъквали инструменти, електроуреди и каквото намерят, алармира кметът на населеното място Петър Теофилов. Местният управник настоя пред директора на Областната дирекция на МВР Славчо Станиславов, който присъства на среща на общинската управа на Перник с кметовете на населени места в общината, да се засили полицейското присъствие по селата. „Ние имаме подозрения кои са, но не можем да го докажем”, каза Теофилов.

Местните жители умували да направят засада, но нито знаели кога, нито коя къща ще ударят крадците. От набези на крадци пред полицейския директор се оплакаха и кметовете на други населени места в общината. „Знам, че ще поискате повече полицейски патрули. Не се оплаквам от липсата на автомобили и бензин, но не ни стигат хора”, каза Станиславов. Той съобщи, че ежемесечно пращал по 60 служители от „Охранителна полиция” на границата, засилено било присъствието на служители на реда и в Ковачевци заради бежанския лагер. Директорът на полицията призова кметовете за повече бдителност и по-чести контакти с началниците на полицейските управления.

 

 

Снимка Кметът на Богданов дол Петър Теофилов

Spread the love