Под бурните аплодисменти на микревци в парк „Байкал“: Кметът на Струмяни Емил Илиев удари първа копка на спортен комплекс с тенис кортове и обяви: Започваме мащабно строителство в общината за над 13 млн. лв.

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

С пари от Европа ще се възстановяват спортни площадки в с. Струмяни и с. Микрево, малчугани от детската градина подариха на кмета и на представителя на консорциума ВДС „Гардън“ – София Момчил Борисов букети с градински цветя

176-06-01  565520_n copy

 

Кметътна община Струмяни  Емил Илиев и представителят на консорциума ВДС „Гардън“ – София Момчил Борисов стартираха с първа копка в парк „Байкал“ в Микрево мащабно строителство на спортни площадки на територията на общината.

С пари от Европа ще се възстановяват спортни площадки в двете най-големи населени места на територията на община Струмяни – с. Струмяни и с. Микрево, ще се възстановяти общодостъпни зелени площи и детски площадки в с. Струмяни, с. Микрево и с. Илинденци и мн. други. Част от проекта е изграждането и на спортен комплекс с тенис кортове. Ремонтите ще продължат 18 месеца и са по проекти на Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони: Европа инвестира в селските райони.

176-06-01  6268395080_n copy

С проектите «Спорт, младост, бъдеще» и «Играй с мен в зеления свят на мечтите» трябва да се подобрят качеството на живот и условията за масов спорт на територията на населените места в община Струмяни.

„Проектите са дело на труда на две администрации, трудни, но достижими – сподели Емил Илиев в краткото си слово. – Гаранция за това е строителят, кадрите и политиката на община Струмяни, която започва мащабно строителство и модернизиране на цялостната инфраструктура на общината за над 13 млн. лв., а внесените от нас проекти надхвърлят 20 млн. Ние сме оптимисти, че ще променим община Струмяни, която да бъде съвременно, модерно и предпочитано място за живот за младите хора. Днес поставяме началото на строителството на спортен комплекс с тенис кортове, детски площадки и създаване на добри условия за спорт и отдих в цялата община. Всичко това е за нашите деца, за младостта на общината“, каза кметът.

176-06-01  8618008128_n copy

Момчил Борисов приветства присъстващите и с кмета направиха първа копка успоредно с окичения със здравец багер, в чиято лопата Емил Илиев счупи бутилка шампанско, а деца от детската градина им подариха букети с градински цветя.

Под дебелите сенки на парка в Микрево присъстващите аплодираха доброто начинание и с китка здравец, пита и мед благословиха доброто начинание.

 

 

Spread the love