Кървава драма в Добринище: 74-г. Горица Галчева уби с брадва осиновения си син Йордан, заплашвал да запали с бензин дома им

Filed under: Банско,Благоевград |

Кметът Китан Галчев: Трагедията е голяма, потресени сме от случилото се

177-01-kitan galchev dobrinishte-Image_2164560_128 copy

42-годишен мъж е убит с брадва в Добринище от 74-годишната му майка Горица Галчева. Това е установено след разследването на убийството. Жестокото престъпление станало вчера през нощта на ул. „Атанас Попадиин“ в град Добринище. 42-годишният Йордан Галчев е открит мъртъв в дома им от майка му. Тя първо разказала на криминалистите, че „видяла“ двама мъже да бягат.

Галчев е открит с разбита глава, смъртта му е констатирана от медицински екип на ФСМП-Банско. Зад вратата на дома е открито и оръжието на престъплението – брадва.

177-01-03333   vasil-mitov1

На мястото на кървавия инцидент вчера рано сутринта пристигнал и новоназначеният директор на ОД на МВР-Благоевград Васил Митов. Притисната от криминалистите, майката на Галчев признала, че тя го е убила. На място е извикан и психиатър.

Завчера цял ден Йордан и 50-годишният им съгражданин Цв. Козарев пили. Съседите чували оргията им, но в момента на убийството около 03.00 часа никой нищо не е чул. Според хората в градчето убитият имал скандални прояви, плашел, че ще запали дома си с бензин, посягал е и на майка си. Според част от коментарите на 74-годишната Горица Галчева й писнало от пиянските запои и постоянния тормоз от страна на осиновения й син и затова грабнала брадвата. Други пък шушукат, че тя също посягала честичко към чашката, даже преди години била осъждана за кражба. Изобщо семейството не било сред уважаваните в Добринище, вършело и дребни кражби, като присвояване на желязо, но до по-сериозни прояви не се е стигало.

„Трагедията е голяма. Потресени сме от случилото се”, коментира кметът на Добринище Китан Галчев. Той няма роднинска връзка с почерненото семейство, въпреки че фамилиите им са еднакви.

Задържани са 74-годишната Горица Галчева и съгражданинът им Цв. Козарев.

От пресцентъра на благоевградската полиция съобщиха, че като обвиняема е привлечена Горица Галчева от гр.Добринище. Същата е задържана за срок от 72 часа с постановление на ОП-Благоевград. Работата по случая продължава.

Снимките:

1  Кметът на Добринище Китан Галчев

2 Шефът на ОДМВР Васил Митов

 

 

 

Spread the love