„Пиринстрой инженеринг’ ЕАД печели обществена поръчка за поддръжка на селската мрежа: Ремонтират асфалтови настилки в седем села от община Благоевград, обновяват и пътя за Картала

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

В село Логодаж благодарни на кмета Камбитов, за първи път от 20 г. асфалтират улици, най-сетне оправят и пътя за гробищния парк

179-05-01  755 Bodrost_1

Започва подновяването на асфалтовите настилки в малките населени места на община Благоевград. Улици в Дъбрава, Логодаж, Бело поле, Делвино, Лешко и Селище, също и пътят от Благоевград до махала Новоселска в село Горно Хърсово ще бъдат ремонтирани напълно, а платната изкърпени основно. Ще бъде преасфалтирана и улица „Васил Левски” в село Селище.

179-05-01  766 oferti_1

„Изключително сме благодарни на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов за това, че обръща внимание на село Логодаж. Сега ще бъдат асфалтирани части от две улици с дължина 120 м и 70 м. Най-после се решава и наболелият проблем с пътя до гробищния парк”, коментира кметският наместник на Логодаж Пламен Червенков. За пръв път в селото се прави път до гробищния парк, по който ще може да минават както пешеходци, така и превозни средства. „Зимата е почти невъзможно да се стигне до гробището, защото пътят е каменист, неравен”, допълни Пламен Червенков. След ремонтните дейности ще има използваем път.

179-05-01  777 Logodaj_put_grobishten_park_3

Доволни бяха и жителите на село Логодаж. „Да сте живи и здрави и все такива хубави новини да носите. Аз помня, че от 20 години не е асфалтиран тоя път. Браво на общината, че мисли за нас”, коментира възрастна жена, която събираше тревата на чакълената улица пред дома си.

179-05-01  kmetat-na-logodash-plamen-chervenkov-

Помислено е и за любителите на планината, които предпочитат да прекарват свободното си време в курортната местност Картала. Трасето дотам също ще бъде ремонтирано. Предвижда се обновяване и на пътя до село Горно Хърсово.

Atanas_KAmbitov_Kmet_na_blagoevgrad012

Ремонтно-обновителните работи в малките населени места ще бъдат извършени със средства от общинския бюджет. През седмицата стартира и процедурата за избор на изпълнител. За обществената поръчка се конкурираха  „Пиринстрой инженеринг” ЕАД и „Благоустройствени строежи” ЕООД. След подробен анализ на постъпилите документи от комисия с председател Мартин Лалев за изпълнител бе определен „Пиринстрой инженеринг’ ЕАД.

Снимките:

1 Предвидено е обновяване и на пътя за курортната местност Бодрост

2  Комисията, назначена от кмета Камбитов, разглежда офертите

3  Така изглежда сега пътят за гробищния парк в Логодаж

4 Пламен Червенков

5 Атанас Камбитов

 

Spread the love