Автовандали вилнеят из пернишкия квартал «Твърди ливади», крадат и трошат, жители признават: Вечер сваляме акумулаторите 

Filed under: Перник |

police-s-46783da0

Автоджамбази и хулигани подлудиха собственици на автомобили в Перник. Едните задигат каквото могат от паркираните коли, други пък изливат емоциите си върху невинните возила и удрят здраво по джоба собствениците им.

В най-голям риск са автомобилите, паркирани пред многоетажните жилищни кооперации. Само два дни преди да тръгне на път завчера жител на квартал «Твърди ливади» намерил колата си с потрошено задно стъкло. Автомобилът мицубиши бил по-стара модификация и от специализиран автосервиз му обяснили, че трябва да изчака, защото било нужно време, за да се намери джам за колата, но не се ангажирали със срок. В пернишки автосервиз му обещали да решат бързо проблема. «И го направиха, но за мен това беше късане на нерви и 300 лева, които бяха част от средствата, отделени за семейната почивка», сподели пострадалият. Той допълни, че в района вилнее банда хулигани, която не за първи път вандалства и посяга на паркираните коли. Преди време на няколко пъти изпускали гумите на автомобилите, паркирани около жилищната кооперация. Счупени стъкла, стопове, огледала, издраскани грозно коли били част от «подвизите» на гамените. Автокрадците пък не подбират какво да задигнат – плячкосват чистачки, сидита, катализатори, огледала, акумулатори.

«Имам дете с увреждания, съпругът ми е с тежък инсулт и за мен изправността на автомобила е изключително важна. Затова след като на два пъти разбиваха старото семейно возило и задигаха акумулатора, сега всяка вечер го свалям и го прибирам вкъщи. И не съм единствената, която го прави», добави друга жителка на «Твърди ливади».

В района има само един платен паркинг и местата не достигат за желаещите да подслонят на сигурно място автомобилите си, което увеличава риска за собствениците на возилата, принудени да ги паркират около блоковете.

Spread the love