Сменят двамата зам. областни на Благоевград до дни, Костадин Дурчов: Няма да се поддам на натиск от улицата, единствено премиерът Близнашки може да ме освободи

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Досегашният екип удовлетворен от работата си, започнати са много проекти, очакванията са следващото ръководство на областта да ги финализира

185-05-01  Протестъри copy

До края на следващата седмица двамата зам. областни управители на Благоевград Димитър Капитанов и Костадин Дурчов ще бъдат освободени. Това е категоричното мнение на благоевградските протестъри, които месеци наред през миналата година бойкотираха работата на губернатора Муса Палев. „Мисля, че след като е сменен досегашният областен управител, напълно нормално да бъдат назначени и нови заместници”, това каза пред „Вяра” лицето на протестите Венцислав Кавазов, но изрично подчерта, че изразява личното си мнение.

185-05-01  Костадин Дурчов

По повод ширещата се мълва в общественото пространство за смяната на двамата зам. областни от екипа на Муса Палев, наш репортер потърси за коментар единия от тях, Костадин Дурчов. „И двамата с Димитър Капитанов сме назначени от премиера и можем да бъдем отстранени от работа единствено и само от него. Не възнамерявам да подавам доброволно оставката си, не виждам причина да го направя.

219-01-1-Dimitar Kapitanov copy

Оставам на поста си, докато премиерът на новото служебно правителство г-н Георги Близнашки не ме освободи. Не бих се поддал и на натиск от улицата, това е неоснователно. Ако има някакви улики и обвинения към мен, съм готов да ги изслушам, ако се окажат основателни, ще напусна поста. През тази една година, в която работих като зам. областен управител на една толкова голяма област, дадох всичко от себе си и работих съвестно и коректно. Възнамерявам да го правя и занапред, разбира се, ако не бъда сменен. С екипа започнахме много проекти и поставихме нови начала на редица дейности, за съжаление обаче времето ни за работа бе прекалено кратко и не успяхме да ги довършим. Надявам се тези след нас да финализират започнатото”, лаконичен бе Костадин Дурчов.

Другият зам. областен управител Димитър Капитанов през целия вчерашен ден не бе открит за коментар. Телефонът му бе изключен и не отговаряше на повикванията към него.

 

Снимки

1 Венцислав Кавазов

2 Костадин Дурчов

3 Димитър Капитанов

Spread the love