Лидерът Михаил Миков не можа да пребори страха под Хисарлъка: Червените под строй като в соцвремената си поискаха Мая Манолова за водач в Кюстендилско, втори най-вероятно Иван Ибришимов

Filed under: Дупница,Кюстендил,Перник |

186-01-mihail_mikov2

Новият лидер на БСП Михаил Миков не успя да изхвърли Манолова като водач на листата на червените в Кюстендилски регион. Според запознати бившата заместник-председателка на Народното събрание е използвала силното лоби в лицето на приятеля си Ангел Найденов и е запазила позицията си. Източници от „Позитано” 20 твърдят, че бившият министър на отбраната се е жертвал като глас на БСП, само и само любимата му да остане в листата. Както е известно, Найденов вече не отговаря за медийната политика на социалистите. Преди седмица той сдаде поста на Атанас Мерджанов.

186-01-photo_verybig_742214

Мая Манолова оглавява листата на столетницата вече при трета кампания за избор на народни представители. Тя е взела страха на съпартийците си под Хисарлъка, използвайки различни способи – на едни урежда работа, на други лечение – и така си осигурява поддръжката им.

27-02-01-ibrishimov copy

Манолова успя да затвори устата и на дупничанина Първан Дангов, който публично я наричаше Сестра Галева, пращайки го на директорското място в Агенцията по безопасност на храните в Кюстендил. Така ветеринарният лекар стана и първото назначение на червените, след като сформираха кабинета на Пламен Орешарски.

Digimax A50 / KENOX Q2

В Кюстендил няма социалисти и симпатизанти на червената идея, които имат смелостта да скочат срещу депутатката. „Няма кой да излезе с името си и да възроптае срещу Манолова”, коментира местен активист, пожелал анонимност.

С листата си  в Кюстендилска област червените няма да изненадат никого. Второто място, което ще утвърждава Областният съвет след седмица, ще се даде на Дупница. Там вероятно ще попадне д-р Иван Ибришимов. Третото място ще е за Бобов дол, Сапарева баня и т.н. Естествено червените ще се направят на отворени към хората и ще сложат представители от гражданската квота, коментираха политически наблюдатели. Такъв миналата година бе Валентин Златински, който бе подреден на седмо място. Сега той е директор на Инспекцията по труда в областния град.

Digimax A50 / KENOX Q2

Близката приятелка на Манолова, съветничката Мая Шишкова, за която се говори, че имала договор за консултантски услуги с ЧЕЗ през 2013 година за извънредния вот, не попадна в листата, въпреки че получи номинации.

Иначе петима от Кюстендил получиха номинации за кандидатдепутатската листа за вота на 5 октомври. С най-много гласове на червените делегати се наредиха областният управител Иван Каракашки, който допреди да седне в губернаторския стол бе лидер на местната организация, младата лидерка на областното ръководство на младежите, издигната на поста миналия месец – Марина Иванова, както и тримата съветници в минипарламента Мая Шишкова и уважаваната невроложка д-р Лилия Чингарска. Форумът на червените гласува доверие и на представителя на гражданската квота Христо Абаджиев, който е и председател на Туристическо дружество „Осогово”.

Снимките:
1 Михаил Миков

2 Иван Каракашки, Мая Шишкова и Мая Манолова

3 Иван Ибришимов

4  Вляво с черния костюм номинираната Мая Шишкова, Катерина Янчева и уважаваната лекарка д-р Лилия Чингарска

5 Христо Абаджиев (в средата с очила)

 

Spread the love