Съдружникът на Братя Галеви – строителният предприемач Фьодор Фьодоров, изпусна нерви в съда

Filed under: Искам думата,Последни |

 Призна, че са заставили таксиметровия бос Пламен Миланов да им построи бетонов център

 Годината е 2010-а

186-10-01-Galevi-001003

Основният играч в строителния бизнес, в изкупуването на скрап и гласове в предизборни кампании на Перник и Югозапада – Фьодор Фьодоров, бивш съдружник на Пламен Галев и Ангел Христов в “Инфра-сет-мениджмънт”, изтърва нервите си в разпит в съдебна зала и призна, че с Пламен Галев и Ангел Христов са заставили таксиметровия бос Пламен Миланов да им построи чисто нов бетонов възел в партньорство с главен инженер, без да му платят стотинка.

“Безвъзмездно ли ви работи в изграждането на бетоновия възел в Дупница?” – попита прокурор Бисер Кирилов.

186-10-01-Stakleto

“Да” – отговори Фьодор, и получи нов въпрос от адвокат Сираков: “А на останалите работници плащате ли?”. Последва отговорът му, троснат, в неучтива форма: “Ти за моите работници не бери грижа!”

При което се изправи главният свидетел срещу Братя Галеви – Пламен Миланов, с въпроса към Фьодор Фьодоров: “Има ли улави да ви работят ей така?”. При което Фьодор Фьодоров директно го заплю: “Ти си такъв”.

186-10-01-Milanov

Грозните сцени следваха една след друга, шестима бяха свидетелите в подкрепа на обвинените в организирана престъпна група за рекет и насилие Пламен Галев, Ангел Христов и петима техни приближени пред състав на Кюстендилски окръжен съд, председателстван от Мирослав Начев.

186-10-01-Biser Kirilov

Да ги защитят освен бившия им съдружник Фьодор Фьодоров, с когото се разбра, че имат общ бетонов възел на 10 метра от бетоновия възел на Пламен Миланов, дойде “баджанакът” на Пламен Галев – Кремен Иванов, който след смъртта на Ангел Стефанов-Гяволето освен с вдовицата Вероника се сдоби и с автокъща. Вероника е сестра на Юлия, която е главно действащо лице заедно с дъщерята на Пламен Галев – Светлана, в жестокия масов бой в комплекс “Браво”, чийто управител Стоян Терзийски, основен потърпевш и свидетел срещу бандата, е със счупена челюст в двата ъгъла от бодигарда на Пламен Галев – Георги Блатски.

186-10-01-Anton-Sirakov-2

Интересен свидетел беше и гард на «братята», бившия полицай с 10-годишен стаж в РПУ – Дупница Кирил Кирилов, който така се усука в неповторимата версия за боя в “Браво”, че едва се идентифицира пред съда в отговор на Бисер Кирилов. Четири пъти прокурорът го попита: “В качеството на какъв беше с дъщерята на Пламен Галев – Светла?”. И получи три различни отговора: “Като шофьор, като бодигард…”. И след кратко мълчание добави: “И като шофьор, и като бодигард”.

Той разкри, че се води на работа към столичната фирма “Сигма”, към която са зачислени по-голяма част от гардовете на Пламен Галев от Дупница.

Новото, което разкри за мелето, разиграло се в присъствието на полицаи, останали равнодушни към кървавата сцена, според прокурорския доклад, е, че Блатски счупил челюстта на Терзийски, защото той го наплюл. И добави реплика, която сложи в устата на Терзийски като предизвикателство към Георги Блатски: “Ще ми седнеш на…”.

Терзийски заяви, че Кирил Кирилов изобщо не е бил сред присъстващите по време на инцидента. Тази нова версия липсва в изявленията дори на самия обвиняем Георги Блатски.

Ето какво разкри най-любопитният свидетел от списъка на защитата на обвиняемите Фьодор Фьодоров, който беше представен от съдия Мирослав Начев с името Тодор Василев Тодоров:

“Познавам Пламен Галев и Ангел Христов, познавам и Пламен Миланов, имали сме бизнес отношения. С Пламен Миланов направихме бетонов възел, той ми помогна. Аз имам строителна фирма. Видях го един ден на обекта. И му предложих да купя неговия бетонов възел, който е в съседство с моя имот. Разкрих на Пламен Миланов, че имаме намерение с Пламен Галев и Ангел Христов да разкрием освен бетонов възел и мобилна асфалтова база. Неговият терен е идеален за нас. Аз разбрах, че Пламен Миланов продава имота си, обадих се на Пламен Галев и той ме покани в заведение “Колата” до жк “Бистрица” в Дупница. Обясних на Пламен Галев за сделката, че има един софиянец, кандидат да купи терена на Пламен Миланов, при което Пламен Галев му се обади и го извика в “Колата”. Пламен Миланов дойде и Пламен Галев му каза: “Адаш, ние се познаваме от деца. Мани го тоя софиянец, продай го на нас”. Двамата се разбраха да направят още една среща, след като Пламен Миланов се разбере със софиянеца. И Пламен Миланов се съгласи на втората среща да продаде терена си за 600 000 лева. Той предложи да сключим предварителен договор, но Пламен Галев му обясни, че няма смисъл, защото се познаваме, каза – няма място за лъжи.

Аз и Миланов започнахме да придвижваме сделката, прехвърляне на документи в рамките на десет дни. Звъннах му по телефона и той дойде в Перник, донесе ми един нотариален акт, аз му обясних, че с този нотариален акт сделка няма да направим. Звъннах на Пламен Галев и отидохме в имението му в Ресилово във фитнес залата. И Ангел Христов беше, трето лице ни сервира вода. И обясних на Пламен Галев, че 600 000 лева иска за терена Пламен Миланов, а той не струва повече от 10 000. И Пламен Галев повика Пламен Миланов, той дойде във фитнес залата, при което Галев обясни на Миланов, че не можем да дадем тези пари, тъй като няма документи за бетоновия възел, няма строително разрешение от общината, такива неща. При което Пламен Миланов скочи като ужилен и викна: “Вие ми разказахте играта. Имах си кандидат, сделката беше сигурна”. Но ние му обяснихме, че искаме бетонов възел, а не земя.

След два дни Пламен Миланов ми се обади по телефона и ме попита дали Пламен Галев лично е искал провал на сделката му със софиянеца. И добави: “Няма да оставя така нещата”.

Ние направихме първия бетонов възел още през 1996 година. Ние сме известни в този бранш, строим пътища, строим магистрали. С Пламен Галев и Ангел Христов имахме дълги години обща дейност, направили сме стотици километри”.

Адвокат Антон Сираков го парира: “Затова пътищата в страната са в такова състояние явно”.

При което Фьодор Фьодоров прехвърли вината за окаяното състояние на пътищата на предишното правителство, когато са ставали кражби, а при сегашното няма, при което обвиняемите едва се сдържаха да не изръкопляскат.

Пламен Миланов отрече този разказ, заяви, че никога не е бил в “Колата”, и изрази недоумение каква е презумпцията на Фьодор Фьодоров пред съда.

Далечен братовчед на Владимир Ангелов, който се оказа шеф на Пощенска банка в Дупница – Кирил Йорданов Кирилов, разказа, че Владимир Ангелов е идвал при него в неофициални разговори да иска информация как да изтегли кредит от 50 000 лева, за да купи таксиметрови коли по направление Сапарева баня-Паничище. До сделка не се е стигало. Той съобщи, че няма информация и не е получавал документи, че Владимир Ангелов е бил в съдружие в таксиметровия бизнес на Пламен Миланов.

“Баджанакът” Кремен Иванов пък разказа за това, че три пъти Владимир Ангелов го е пращал да взима между 1000 и 1200 лева от Пламен Миланов. Владимир Ангелов му е нареждал: “Вземи ми парите от такситата, това ми са печалбите”.

“Аз не знам с какво се е занимавал Владимир Ангелов, не знам какъв е бил неговият бизнес, само разбрах, че имат нещо общо с Пламен Миланов. А преди това не знам с какво се е занимавал, макар че сме приятели от деца, той е особен, не ми казва нищо. Парите ги получавах в колата на Пламен Миланов – мерцедес S класа, той идваше в спортната зала пред кафето на Клеменца.

Пламен Миланов беше шокиран от появата на Кремен Иванов, заяви, че не го познава и че никога не се е качвал в колата му, още по-малко да му дава пари.

“Не знам с каква цел са тези инсинуации, може би адвокатите готвят нова теза, която не съм способен да разгадая” – каза Пламен Миланов.

“Страхувам се, че Братя Галеви са впрегнали като свои свидетели и защитници не само родственици, гардове, а и държавници, с които някои от свидетелите измерват достойнството си пред съда. Това е тревожен факт” – заключи адвокат Сираков пред журналисти.

Съдия Мирослав Начев прие експертиза, изготвена от две вещи лица. Прие и искане на защитата на подсъдимите да бъдат разпитани двама свидетели, въпреки че прокуратурата се противопостави с мотива, че е излишно.

 

 

Снимки:

1 Пламен Галев и Ангел Христов в съдебната зала заедно с Красимир Оков и…

2 Владимир Ангело

3 Пламен Миланов

4 Бисер Кирилов

5 Антон Сираков

Мирослав Начев

 

Spread the love