Нещастен инцидент при незаконен излет край с. Плоски:  Димитър Атанасов се подхлъзна при бракониерски лов, простреля 23-годишния Атанас Николов 

Filed under: Петрич |

Простреляният младеж е пратен в «Пирогов» със съмнения за засегнат гръбначен стълб

lineikaaaaaaa

Нелеп инцидент прати млад мъж с опасност за живота в столичната болница „Пирогов”. Около 7.30 часа сутринта в събота в района над санданското село Плоски излезли да бракониерстват с пушки трима младежи.Пътеката, по която ходели обаче, била хлъзгава. При едно невнимателно стъпване на Димитър Атанасов, който вървял зад 23-годишния Атанас Николов, по невнимание произвел изстрел от заредената си ловна пушка.Приятелят му паднал на земята, покосен от изстрела под мишницата. Сачмите предизвикали разкъсна рана в областта на далака. Двамата му приятели извикали помощ на тел. 122. Те занесли простреляното момче до местност в близост до селото, където имало път. Оттам Димитър бил транспортиран с линейка до санданската болница. В хирургичното отделение обработили раната му. Прегледът със скенер показал, че не е изключено да има засегнат прешлен на гръбначния стълб освен далака. По преценка на лекарите той е транспортиран до „Пирогов”.

Вчера се разбра, че животът му е извън опасност, стабилизиран е. Младият мъж е загубил доста кръв.

23-годишният ловец е бракониер, казаха ченгета. Те уточниха, че той не членува в ловна дружина. При обстоятелства на незаконнен лов и простреляният, и стрелецът попадат под ударите на НК. Срещу стрелеца е образувано досъдебно производство. Тримата пишман ловци са местни жители. Единият от тях бил на работа в санданско предприятие, другите двама са безработни. Така те си докарвали по някой лев, като продавали убития дивеч нелегално на частници и заведения. Ловували основно див заек. В момента обаче неговото ловуване е изрично забранено, уточниха разсладващите ченгета.

Популацията на див заек в ловните полета на община Сандански е намаляла драстично. За това са виновни и такива бракониери като тримата от Плоски. Ловната пушка, с която е осъществено деянието, е иззета. Води се разследване заради криминалния начин на използване на оръжието. Ще се установява дали ловната пушка е със законна регистрация.

 

Spread the love