Децата от Петрич седем месеца чакат отговор от Дяда Коледа, майките им сърдити на местните пощаджии, обвиняват ги в далавера

Filed under: Петрич |

Petrich+(36)-1

Петрички деца чакат седем месеца напразно отговор от Дядо Коледа. В писма, изпратени през декември, те му съобщили поверително какви подаръци очакват, но седми месец добрият старец се ослушва и нито подаръци праща, нито отговор защо ги е забравил. Майките на малчуганите пък издадоха, че за специалните писма са платили пощенски марки по 75 ст., за да стигнат писмата до адресата си. За да е още по-сигурно, някой родители платили по 1 лв. Според тях именно закупуването на специалната марка било условието Дядо Коледа да зарадва децата им. Той обаче явно е влязъл в комбина с чиновниците от пощата, поделили са левчетата от марките и сега си живее в Лапландия в очакване на следващата Коледа, когато ще зариби поредните лапнишарани с подобен финт.

В случая, разбира се, не е замесен Дядо Коледа, уточняват майките. На тях им е пределно ясно, че парите от пощенските марки са потънали в някой джоб, но за разлика от други далавери, тази не могат да простят, защото всеки ден гледат разочарованите лица на децата си и вече не знаят как да отговарят на въпросите им.”Разочарованието е пълно.Как да обясня на детето ,че съм дала 75 ст за марка Български пощи, клон –Петрич, за услуга ,която не е изпълнена.” ,каза възмутена читателка на в.”Вяра „ и пресмята, че само Петрич  над 500-600 майки са са загубили доверието на децата си покрай злополуучните писма.  Жената пресмята и каква е далаверата участниците в кампанията. Според нея минимум 100 000 майки в България имат деца във възрастта на подаръчите от Дядо Коледа, половината от тях да са зарибени, ето ти 50 бона чиста печалба за пощите, пресмята тя.

Spread the love