С мотива, че престъплението не е било извършено с користна цел: Съдът намали с 2 г. присъдата на дупничанина Евгени Кацарски, убил бившата си съпруга Даниела, ще лежи 17 г. в Бобов дол

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

Почернената майка Йорданка: Евгени не работеше, залетя по хазарта, а Даниела теглеше заеми, за да покрива дълговете му

Наследствен имот на Даниела, който бащата на Евгени застроил след отстъпено право на строеж, е причина за убийството, твърдеше още майката по време на съдебните заседания

195-04-01 4 copy

Софийският апелативен съд (САС) намали с 2 години присъдата на дупничанина Евгени Кацарски, който преди повече от 2 г. уби бившата си съпруга и в момента eв затвора в Бобов дол. След жалбата, внесена от адвоката на Кацарски – Марин Марковски, столичният съд оправда подсъдимия в обвинението, че е извършил убийството с користна цел. По-висшата инстанция потвърди в останалата й част присъдата на Кюстендилския окръжен съд (КОС). От САС посочват в решението си, че начинът на действията на подсъдимия разкрива безчовечното му отношение към жертвата, с която е живял съвместно над 7 г.

Както сме писали, Евгени Кацарски бе осъден на 19 г. лишаване от свобода при строг режим заради това, че на 28 февруари 2012 г. при удари с метален профил в главата умъртви 32-годишната си съпруга, с която се бе развел преди жестокото убийство. Младата жена бе убита преди полунощ на входа на блока в жк „Дупница”, в който живеела. Бившият съпруг бе причакал Даниела да се върне от работа и бе нанесъл смъртоносните удари до входната врата, след което изхвърлил металния предмет в намиращ се наблизо контейнер.

Убийството разтресе Дупница, още повече че всички познати на жертвата я определят и помнят като много добър човек. Кацарски бе осъден от състав на КОС с председател Пенка Братанова през м. февруари тази година. Съгласно решението на съда той трябва да заплати 120 000 лв. обезщетение на майката на Даниела Йорданка Тодорова, която загуби единственото си дете и бе почернена завинаги. След решението на САС Кацарски ще бъде зад решетките 17 г.

195-04-01 p

Евгени Кацарски твърди, че с Даниела са се разбирали, живеели са нормално, били са неразделни, обясни, че не са имали сериозни конфликти, не й е удрял дори и шамар, може да е изричал обидни думи, но само толкова. Казва, че отношението към майка й е било добронамерено. Твърди, че не е бил комарджия и не е дължал пари, пред съда обясни, че не си спомня за какво са изразходвани парите от кредита, изтеглен от Даниела. Първоначално каза, че са били за обзавеждане на дома на майка й, после добави, че са ги изхарчили по заведения, които са посещавали заедно с Даниела. Не е имало скандали след искането за развод и последвалата информация за делбата на наследствен имот на Даниела.

На едно от заседанията по делото майката на Даниела разказа, че Евгени Кацарски не е работил през повечето време от съжителство си с дъщеря й, бил е увлечен по хазарта. Със заеми от банки и роднини Даниела покривала всички разходи. Тогава майката изказа своя теория, че наследствен имот на Даниела, който бащата на Евгени застроил след отстъпено право на строеж, е причина за убийството. Делото за развод е било в същия ден, в който Даниела е убита. Евгени Кацарски твърди, че не е бил уведомен за датата и дори не е знаел, че е разведен.

Вуйчото на убитата Даниела – Георги Смочевски, разкри, че Евгени говорил пред общи приятели, че се жени по сметка.

„Евгени се отдаде на комар, непрекъснато губеше пари. Преди 2 години Даниела изтегли 20 000 лева кредит, за да може Евгени да погаси дълговете си към хора, които са му давали пари назаем, за да играе комар”, каза вуйчото.

Снимките:

1 Евгени Кацарски

2 Даниела Кацарска

Spread the love