Уволнената на рождения си ден експертка от дирекция „Земеделие” в Благоевград Емилия Вълова повежда бунт срещу Манолова: Защо реве като вдовица след поголовната сеч при Орешарски, ще й кажа аз на нея как се уволнява

Filed under: Благоевград,Дупница,Кюстендил,Перник |

196-01-033 Вълова

Дългогодишният специалист от Областна дирекция „Земеделие” – Благоевград, Емилия Вълова, която бе освободена от поста навръх рождения си ден, повежда контрапротест срещу Мая Манолова.

196-01-033 m

Бившият зам.-председател на парламента от Кюстендил се разгневи на служебния премиер Близнашки и го призова от Жабокрек да сложи край на уволненията във ведомствата, в противен случай щяла да излезе на протест. Вълова организира пък контрапротест срещу Манолова.

196-01-033 Васил-Демиревски.

Ето какво написа благоевградчанката във фейсбук: „Мая Манолова да каже кога и къде ще протестира, за да отида и аз да й кажа как се уволнява. Чудя й се на акъла защо реве като вдовица след поголовната сеч по време на кабинета „Орешарски”. Дано Близнашки, който беше в Благоевград, да носи заповеди за уволнението на всички парашутисти, спуснати по времето на Мая Манолова и Орешарски”.

196-01-033 Matei-Popnikolov-RZOK-3

Емилия Вълова стана жертва на жестоката сеч, инициирана от шефа на дирекция „Земеделие” Мохамед Рушидов, защото Вълова е изявен активист на ГЕРБ. Вълова обясни, че няма преки доказателства, че освобождаването й от длъжността е вследствие на членството й в ГЕРБ, но събитията следват последователност, която води до подобен извод. В дирекцията са налице серия неправомерни уволнения, което представлява заплаха за стабилността на институцията.

Всички уволнени шефове от Кюстендилско по време на управлението на „Орешарски” застават зад благоевградската бунтарка.

Припомняме, главите на повече от десет директори на държавни структури в Кюстендилска област паднаха само за една година от червената метла. Първан Дангов като временно изпълняващ длъжността на Областната дирекция по безопасност на храните бе първият, който получи благословията на социалистите.

196-01-033 Aleksandar_Krumov_02_2013

Сред сменените бе и директорката на пощите Реонита Йорданова – лидер на „Жени ГЕРБ” в областта. На нейното място седна инж. Александър Пандурски. Поста си той дължи на това, че е заместник-председател на общинската структурата на БСП в Кюстендил. По-късно в края на годината шефът на Инспекцията по труда в Кюстендил инж. Александър Крумов, който също бе временно на поста, бе освободен, след като се обяви конкурс. Спечели го председателят на Дружеството на русофилите Валентин Златински, който бе седми в листата на БСП през 2012 година за парламентарния вот като гражданска квота.

На недолюбваната Радостина Новакова – шеф на Регионалния инспекторат по образованието, удържала на няколко правителства, бе намерена цаката. От Министерството на образованието пратиха Стела Мицова като шеф на образователното ведомство. Отново с конкурс в инспекция „Държавна автомобилна администрация“ дойде Росен Димитров от кюстендилското село Жабокрът, също минаващ за човек на червените. Той замени временно изпълняващия длъжността Валери Митов – софиянец, който пък измести по-рано човека на ексдепутата Валентин Микев – Милен Йорданов. И отделът „Рибарство и аквакултури“ смени началника си, а за пореден път използваната форма бе конкурс. От началото на годината на мястото е Анета Иванова, която замени дългогодишния Юри Цеков. На първа пролет най-после в креслото на Държавен фонд „Земеделие“ седна червеният Валери Радлев от Бобов дол, който е зам.-шеф на минипарламента в миньорската община.

257-01--POZDRAV-Radostina_Novakova_1

През април Чавдар Караджов стана директор на Регионална дирекция „Гранична полиция“ със заповед на вътрешния министър Цветлин Йовчев. Той пое мястото от Васил Демиревски. Познанството на Караджов с Манолова също е отдавна. След три поредни конкурса стана факт и рокадата в Районната здравноосигурителна каса. Титулярят д-р Матей Попниколов отстъпи на първия шеф, застъпил при основаването на структурата – д-р Сашо Котев, учредител на Демократическата партия. Топлата връзка е синът на Сашо Котев, който е женен за Марияна – сестрата на Георги и Васил Илиеви, основатели на империята на ВИС. Друго назначение е във ВиК в ликвидация. Там Манолова изпрати дългогодишния съветник на червените Милчо Христов. Кюстендилецът стана ликвидатор на мястото на човека на Микев, Йордан Лазаров – подал оставка.

Същевременно вчера Мая Манолова заяви вчера отново, че ще излезе на протест при следващото уволнение на специалист в Кюстендилска област. Манолова обвини протестиращите през последната година, че са се поддали на изкушенията на властта. „Част от протестиращите, вече овластени, започнаха да правят това, срещу което протестираха. Когато не си спечелил изборите и си влезнал през задната врата, не е коректно да правиш рокади“, каза още Манолова.

 

Снимките:

1 Емилия Вълева

2 Мая Манолова

3  Васил Демиревски

4 Матей Попниколов

5 Александър Крумов

6 Радостина Новакова

 

Spread the love