Първо във „ВЯРА”:Хванаха избягалия затворник от Самораново в Радомир

Filed under: Дупница,Радомир |

190-01-02  P1140754 copy

 

Избягалият на 28 август затворник от затворническото общежитие край Самораново Николай Сашков е заловен около 9 часа тази вечер в центъра на в дома му Радомир. На задържането му е присъствал лично началникът на общежитието Георги Стателов.
В момента конвоират рецидивиста обирджия към районното полицейско управление в Дупница. Сашков успя да избяга от общежитието, където се настаняват осъдени с по-леки присъди и охраната там е по-лека.
Причина за бягството на затворника няколко месеца преди да бъде освободен са семейни проблеми, синът му бил арестуван в Радомир. Сашков излежава присъда от девет месеца за кражба на желязо. Втора причина за бягството на Николай Сашков от затворническото общежитие в дупнишкото село Самораново е липсата на психолог, де факто има двама формални, единият от които е съпругата на затворническия шеф Георги Стателов-Веселка Стателова, съобщиха за в.”Вяра” затворници. Напоследък Николай е бил безкрайно притеснен и е била очевидна нуждата от специалист, който да спре безпокойството му. Той е получил информация, че неговият син е арестуван. Радомирецът дни наред се е молил на шефа си Георги Стателов да го пусне. Съпругата му в момента е по майчинство. Затворниците искат проверка, защото подозират, че Стателова се е водила на работа без да има необходимият ценз.
Шефът на затвора в Бобов дол Александър Апостолов заяви, че липсват достатъчно надзиратели, затова затворникът е избягал.
Сега Сашков може де лежи още две години, вместо оставащите му 4-5 месеца.

Снимки:

1.Апостолов

2.Затвора

Spread the love