Пребиха с тояги италианеца Пиерпаоло Леназ в Перник заради перлите на Иванка Димитрова, плашат го с вуду магии

Filed under: Актуално от днес,Перник |

Жената твърдяла, че бижутата са подменени с фалшиви и щяла да отмъсти на 55-годишния мъж

199-04-01 факсимиле

Италианец от Триест бе зверски пребит в Преник заради сделка с перли и заплашван с вуду магии. 55-годишният мъж стана жертва на насилие в блок в Перник от свои съграждани заради бизнес с перли, съобщава вестник “Пиколо”. Според всекидневника Пиерпаоло Леназ имал бизнес с коли между България, Италия и Гърция и живеел в апартамент под наем в град Перник. Адвокатът на жертвата Валтер Зидарич направил оплакване в полицията от името на клиента си, че Винченцо Матроне и Франческо Виторио Бонафиде отишли специално в България с наказателна цел. Отмъщението трябвало да послужи за урок заради мистериозното изчезване на кофчежниче с перли, което Леназ трябвало да продаде на бижутер в Неапол. Щом се върнал в България, без да е изпълнил сделката, Леназ бил набеден, че е заменил истинските перли с фалшиви. Той бил заплашен с мъчения и смърт чрез вуду ритуал.
Ето и неговия разказ по думите на адвоката му: “През месец май отидох в Перник, където е седалището на фирмата ми “Аридеа” ЕООД. По този повод върнах на една моя сътрудничка – Иванка Иванова Димитрова, сандъче с перли. Тя ми го беше дала преди това, за да намеря клиент в Италия.
След това обаче Димитрова се свърза с мен, за да ми каже, че върнатите от мен перли не били нейните. Каза ми, че съм измамник и че ще ми отмъсти.” След време с Леназ се свързали и въпросните двама италианци, съответно от Неапол и Тревизо. Един ден, докато се прибирал вкъщи в Перник, те го пребили, като резултатът е серия от фрактури по цялото тяло за Леназ. Въпреки това Пиерпаоло Леназ успял да избяга на улицата, но единият от палачите му го настигнал с тояга, заплашвайки го, че ще го убие. Леназ успял да влезе в паркираната си наблизо кола и да стигне до полицията, където разказал за случилото се, а после бил изпратен в Бърза помощ.
По-късно се върнал в Италия, където бил приет в болница. Смъртните заплахи по телефона и чрез съобщения обаче продължили и след връщането му в Италия. Единият от нападателите му дори го заплашил да го умъртви с вуду техники, на които се научил при престой в Санто Доминго. Леназ се оплакал в полицията и за незаконно присвояване от страна на единия от нападателите му на неговата кола “Фиат Добло”.

Spread the love