Заради 20-годишно момиче РИК клъцна депутатската листа на кюстендилския режисьор Душо Добрев

Filed under: Кюстендил |

201-02-10  Du6ko Dobrev

Районната избирателна комисия клъцна кандидатдепутатската листа на кюстендилския режисьор и някогашен директор на театъра Душо Добрев заради записаното в нея 20-годишно момиче. Така листата бе редуцирана от 4 на 3 имена. Добрев се впуска в изборите с партията „Република БГ”.

“По закон кандидатите за народни представители трябва да са навършили 21 години. Ние затова я заличихме от списъка, но регистрирахме листата и те се съгласиха. Не мога да кажа името на момичето, тъй като законът не ни го позволява”, коментира говорителката на РИК Емилия Луканова.

Другото цветно име, което излиза на предизборната писта, е това на акушер-гинеколога д-р Емил Давидков. Медикът, който миналата седмица задено с колегите си д-р Маргарита Исталиянова и д-р Валери Томов си тръгнаха от АГ отделението на кюстендилската болница, е под №3 в листата  на партия „Обединена България”. Водач е отново човек от хуманната професия, това е д-р Райничка Евтимова, която е психотерапевт. Под №2 пък е Валентина Райчева – бивша директорка на Спортното училище в областния град и дъщеря на известния треньор по борба Валери Райчев.

Снимката: Душко Добрев

Spread the love