Каратеките на „Шурикен“ започнаха новия сезон с 2 купи и второ място край морето

Filed under: Спорт |

Кюстендилските състезатели със 7 златни, 4 сребърни и 4 бронзови медала от купа АКВАЛАЙФ

201-23-01-1_Shuriken_seminar

В последната седмица на август в Кранево се проведе ежегодният лагер-семинар, който протече под ръководството на шихан Фернандо Серено– 6-и дан, стил шито рю. В него участие взеха 15 състезатели и тримата треньори – Емил Димитров, Елена Колешанска и Веселин Димитров на карате клуб „Шурикен“ (Кюстендил), като акцент в семинара беше дисциплината кумите.

„Шихан Серено показа различни техники, тяхното приложение и начин на придвижване и водене на битка. Шестдневните тренировки завършиха с тържествена церемония и раздаване на сертификати за участие. Беше проведен изпит за майсторска степен дан. Явиха се четирима каратеки, между които и Веселин Димитров от КК „Шурикен“, който защити успешно 2-ри дан по изискванията на годжу кай, приложни техники и кати от стил шито рю“, коментираха от кюстендилския клуб.

След ежегодния лагер-семинар се проведе надпревара за купа „Аквалайф“ – Кранево. Участие взеха каратеки от 15 клуба. Карате клуб „Шурикен“ започна впечатляващо новата спортно-състезателна година, спечелвайки 2-ро място в крайното класиране с две купи при отборната надпревара, със завоюваните 7 златни, 4 сребърни и 4 бронзови медала. Първи са домакините от КК „Самурай“ (Добрич), а на трето място се нареди КК „Окинава“ (Варна).

Снимката:  Състезатели и треньори на „Шурикен“ с шихан Фернандо Серено

 

Spread the love