Последният мохикан: НДСВ сне политическото доверие от Силвия Овчарченска, търсят нов лидер, днес я избират за ОбС шеф в конкуренция с Йонко Гергов

Filed under: Дупница |

202-01-85-jonko gergov-7 copy

Лидерката на НДСВ в Дупница Силвия Овчарченска, която е сред фаворитките за председателския пост на Общинския съвет на днешните избори, е зачеркната тотално от сметките на царистите в столицата и региона. На книга тя все още е председател на НДСВ, но де факто отдавна никой не разчита на нея. Фактът, че НДСВ няма листа в Кюстендилска област за предстоящите избори категорично доказва, че структурата е в пълен нокаут в региона. Това е и най-точната оценка за политическата стойност и организационните качества на Силвия Овчарченска.

202-01-85-silvia ovcharchenska Picture 1049 copy

Разбира се, това не е изненада в Дупница. Местните фенове на НДСВ си спомнят с горчивина, че благодарение на Овчарченска и малкото качествени хора в местната структура са се разбягали. Те с носталгия си спомнят за времето, когато партията беше фактор. Привържениците на царската партия сочат деструктивната роля на лидерите и на национално ниво и са на мнение, че Силвия Овчарченска не е единствената, на която се дължи изчезването на НДСВ от политическия небосклон в Дупница, Кюстендил и по-голямата част от страната.

От централата на партията в столицата се обадиха и обявиха, че политическото доверие от Силвия Овчарченска е снето и за Дупница се търси нов лидер, който да възстанови структурата на партията. Той ще бъде и водач на листата в предстоящите местни избори.

На днешната общинска сесия в Дупница Силвия Овчарченска ще мери сили с адвоката на Братя Галеви Йонко Гергов за председателския пост, инж. Владимир Владимиров подаде оставка.

Снимките:

1 Йонко Гергов

2 Силвия Овчарченска

Spread the love