Д-р Елисавета Коларова: Кметът Борислав Костадинов заплаши, че ще бутне къщата ми в Самораново с думите:Тука аз съм Господ! Аз съм законът! Няма кой да те спаси  

Filed under: Дупница |

Тротоарите тънат в буреняци, а управникът вика полиция, защото слагам плочки пред дома си, недоумява известната стоматоложка от Дупница

206-01-01 Елисавета Коларова

Известната и уважавана дупнишка стоматоложка д-р Елисавета Коларова е заплашвана от кмета на Самораново Борислав Костадинов заради това, че решила да застеле с циментови плочки буренясалия тротоар пред къщата си в дупнишкото село. Зъболекарката още не може да се съвземе от избухналия скандал, след като наети от нея работници започнали да поставят плочките пред дома й на главната улица «Георги Димитров» 20 в съседното на Дупница населено място.

206-01-01 824 copy

«Тротоарите в цялото село са в ужасно състояние – покрити с бурени. Има опасност да плъзнат змии и да ни ухапят и ние решихме пред нас да сложим плочки. Купих къщата през 2009 г., но около нея има страшни буренаци. Пред съседите е същото. Хората казват, че там никога не е имало тротоар.

206-01-01 BORISLAV KOSTADINOV copy

От едната страна на двора поставихме плоски камъни, а от другата във вторник започнахме да редим плочки. Тогава пристигнаха кметът Борислав Костадинов, брат му и още две момчета, които трябваше да ме сплашат. Кметът започна да вика да спрем работата, защото ще ни глоби.

206-01-01- MOMCHETA copy

Заяви, че щом нямам документ от архитекта на общината, нямам право да поставям плочките и написа два акта. Извика и полиция. Държанието му беше изключително арогантно. Заплаши ме, че ще изрине къщата с фадрома и ще ме изгони от селото. Костадинов ми заяви: „Аз съм законът! Тука аз съм Господ, аз съм всичко и няма на кого да се оплачеш! Няма кой да те спаси!”, оплака се Елисавета Коларова. Тя успяла да снима с телефона си кмета, брат му и приятелите му, докато се разправят с нея. „Един от приятелите на кмета заяви, че ще счупи телефона ми, защото снимам. Не мога да повярвам, че това ми се случва. Не сме направили нищо лошо, не сме нарушили границата на тротоара, бордюрите си стоят. Ние чистим, а той вика полиция. Двамата полицаи, които дойдоха, бяха изключително възпитани. те се чудеха и се маеха заради това, че ги занимава с глупости. Кметът започна да пише актовете на капака на полицейската кола и те му казаха да се махне оттам. Наистина не мога да повярвам, че ще ме глобят за това, че поставям плочки на мястото на буреняците”, допълни Коларова.

206-01-01 52 copy

Зъболекарката подчерта, че се опитала да разговаря със саморановския управник, но безуспешно. „Костадинов гледаше в земята, викаше и пишеше. Не искаше да ме погледне в очите. Казах му, че няма човек, който да е недоволен от мен. Казах „Аз съм осиновила половин Гиздова махала. Като доведат при мен подуто цигане и с болки, го лекувам без пари”. Отговорът на кмета беше: „Циганите на сапун!”, посочи още Елисавета Коларова. Стоматоложката, която е и една от добрите художнички в региона, показа снимки на буренясалия тротоар пред училището в Самораново.

206-01-01 TROTOARITE V SAMORANOVO

„Дори и на тротоарите пред училището няма къде да се стъпи от буреняци. Вместо кметът да ангажира работници от временната заетост да почистят и да се поддържа, той напада, защото решихме да сложим плочки. Той бил законът. Той като е законът, аз какво съм аз?! Престъпник ли съм аз за това, че слагам плочки, защото иначе ще ни ухапят змиите. Хората в Самораново масово се оплакват от него. Държи се надменно. Оня ден и той, и другите трима имаха вид на биячи – с потници къси и панталони. Цялото село пищи”, обясни д-р Коларова. Тя е решена да търси правата си. „Няма да оставя нещата така. Ще подам сигнал за случая до кмета на града и в полицията”, категорична е стоматоложката.

Снимките:

1 Д-р Елисавета Коларова

2 и 3 Кметът Борислав Костадинов написал два акта на дупнишката стоматоложка.

4 Управникът на Самораново извикал на помощ брат си и приятели.

5 Тротоарът с наредените от д-р Коларова плоски камъни.

6 Тротоарите в Самораново тънат в бурени.

 

 

 

 

Spread the love