Почина ексшефът на благоевградската поликлиника д-р Стоян Стоянов, преди 5 г. го обявиха за лекар на годината

Filed under: Благоевград |

Гергана Петрова: Спаси ми живота преди години, а всички специалисти ме бяха отписали

208-01-0777   д-р Стоян Стоянов

След продължително боледуване почина бившият директор на поликлиниката в Благоевград и ексуправител на вътрешно отделение на МБАЛ в града д-р Стоян Стоянов. „Името на д-р Стоянов ще остане сред най-уважаваните лекарски имена в Пиринско”, каза вр.и.д. шефът на болницата д-р Димитър Недин, който управлява болницата, докато д-р Вл. Пандев участва в предизборната кампания от листата на БСП.

„Той беше изключителен и като човек, и като лекар и ръководител. По време на неговото управление на МБАЛ в Благоевград лечебното заведение процъфтяваше”, коментира доц. Недин. Признателни пациенти също си спомнят с огромна благодарност за него. „Дойдох да запаля свещичка за доктора веднага след като разбрах, че е починал. Аз съм негова пациентка години наред. Докторът ме лекуваше от белодробна инфекция още преди години. Много специалисти, при които ходих, направо ме бяха отписали, д-р Стоянов ме спаси, той ми подари живота, който живея и днес. Много жалко, че си отиде един толкова достоен човек и лекар”, коментира вчера 58-годишната Гергана Петрова от Благоевград.

Д-р Стоян Стоянов бе един от доайените на областната болница. След пенсионирането си от вътрешно отделение той продължи да работи в отделението по урология. Уважаван от колегите си, през 2009 г. д-р Стоян Стоянов получи от Българския лекарски съюз наградата лекар на годината за цялостен принос в здравеопазването. Екипът на в. „Вяра” изразява искрени съболезнования към всички негови близки и роднини. Погребението ще се състои днес от 11,00 часа на новите гробища.

Снимката: Д-р Стоян Стоянов

Spread the love