За пръв път в историята на най-голямото болнично заведение на Пиринско: Бял флаг с червен кръст се развя над благоевградската болница, д-р Пандев: До него ще сложим родния трибагреник и знамето на Европейския съюз

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Черногледи медици: С това искат да ни подскажат, че болницата фалира

209-07-01   д-р Владимир Пандев copy

Бял флаг с надпис „МБАЛ-Благоевград“ се развя гордо над административната сграда на благоевградската болница в ранното утро вчера. На флага, който е символ на лекарската гилдия, са изрисувани две длани, межу тях е нарисуван и червеният кръст, символизиращ спешната помощ. Лекари, работници от администрацията в МБАЛ и десетки пациенти останаха силно впечатлени от веещото се знаме. По-черногледите решиха, че с него се обявява капитулацията на лечебницата, други пък бяха категорични, че това е най-хубавото нещо, с което болницата в Благоевград е украсявана от години. Медицинска сестра от отделението по хирургия горчиво се пошегува, че може би това бяло знаме е сигнал, че скоро и тези заплати, които взимат, няма да ги получават. Оптимистите обаче я срязаха със сравнението, че в бялото се съдържа цялата палитра от цветове, така че флагът е символ на обилието. Най-прозаично гледащите на нещата избягаха от излишното философстване, защото в бялото видяха чистотата и най-вече символа на медицинската помощ.

209-07-01  104907-bial-flag-bolnica

Репортерската ни проверка установи, че белият флаг е поставен по нареждане на излезлия в отпуск поради предизборната кампания управител на МБАЛ д-р Владимир Пандев. Той в момента е в отпуск, тъй като е втори в листата на коалиция „БСП лява България“ за предстоящия вот. Д-р Владимир Пандев обясни: „Браво, радвам се, че най-сетне са го сложили, до него ще издигнем и родния трибагреник, както и флага на ЕС. Ние сме цивилизована, европейска държава и това трябва да е ясно на всички, които още не са го разбрали. Със знамето не съм целял никакви спекулации, нито съм искал да подскажа, че финансовият ресурс в болницата е ограничен. Няма такова нещо, всичко е наред, всички трябва да бъдат спокойни”, коментира той.

Spread the love