След кървавата стрелба на животинския пазар в Гоце Делчев: Извадиха и левия бъбрек на простреляната Димитрия Асенова, хирурзите в Гоце Делчев: Не даваме гаранции за живота й, куршумът остана вътре

Filed under: Актуално от днес,Гоце Делчев |

82-годишният Благой Докузов е с психично заболяване, дъщеря му дойде от Банско да се грижи за него 

212-04-01 Дарин Мишев съпруг на простреляната

Над 4 часа хирурзите в гоцеделчевската болница оперираха простреляната Димитрия Асенова от гърменския квартал „Кремиковци”. Димитрия получила куршум, докато си седяла в каруцата, от 82-годишен старец, който веднага бе арестуван. Хирурзите са отстранили далака и левия бъбрек на младата жена, увредени от куршума, който е засегнал и черния й дроб. Куршумът, с който е била простреляна Димитрия от самоделния пистолет на 82-годишния Благой Докузов, останал в тялото на младата жена заради опасното място, на което е заседнал – до  аортата и диафрагмата. Лекарите коментираха, че състоянието на Асенова е критично и не дават гаранция за живота й въпреки светкавичната животоспасяваща операция. Ромите от гърменския квартал „Кремиковци” продължават да стоят пред болницата „Иван Скендеров” в Гоце Делчев. Някой от тях зоват за мъст, но сблъсъци и скандали няма.

212-04-01 INCIDENT

82-годишният стрелец Благой Докузов е задържан, той е с психични отклонения, дори дъщеря му се е прибрала от Банско да го гледа. Хората недоумяват как в това състояние болният Благой Докузов е извършил жестокото престъпление.

„Случаят е много специфичен, тече разследване, събраните материали ще бъдат предадени на прокуратурата, не можем да даваме никаква информация”, категорични са разследващите от РУП – Гоце Делчев.

Както писа „Вяра”, Димитрия Асенова от Гърмен в понеделник около обяд бе простреляна със самоделно оръжие. Екшънът се разигра  на животинския пазар в Гоце Делчев пред очите на десетки хора. Младата жена, която е от ромски произход, бе простреляна, докато се хранела в каруцата край тържището заедно със съпруга си Дарин Мишев и детето им, което по чудо не пострадало. Именно до самото животинско тържище в местността Забурдата Благой Докузов има къща с ранчо и голяма градина. Предполага се, че е стрелял да изплаши ромите да не крадат продукцията му тъй като всяка година нивите покрай животинския пазар били плячкосвани от ромите, които ходели там в пазарните дни понеделник и петък.

Съпругът на Димитрия Асенова заяви, че по никакъв начин не са предизвикали Благой Докузов, напротив те твърдят, че дори не го познават и кротко си обядвали в каруцата, когато той произвел изстрела. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

Spread the love