Областният управител на Пиринско Димитър Димитров и президентът на АУБ Кевин Аспегрен станаха партньори в областта на туризма и трансграничното сътрудничество

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

213-06-01  kevin

Пълноценно сътрудничество в областта на туризма, обучения, програми по трансгранично сътрудничество, обмяна на практики и планове, за това се договориха на работна среща вчера областният управител Димитър Димитров и президентът на АУБ Кевин Аспегрен. Впечатлен съм от Благоевград, от старинния квартал и центъра за работа с деца „Вароша“. Изразявам пълната готовност за взаимно сътрудничество с Областна администрация – Благоевград, тъй като това е много важно за нашата университетска общност. Много от нашите преподаватели не живеят в Благоевград, а с ваша помощ бих искал да променим това, да предадем, че Благоевград е много добро място за живеене, каза Аспегрен.

Област Благоевград се нарежда на второ място след черноморските курорти по най-добре развита хотелска база. Като основни туристически дестинации може да се очертаят Сандански, най-известният балнеоложки комплекс, природни и културно-исторически забележителности в Пирин, Рожен и Мелник; Банско – ски курорта на България и Балканския полуостров, Разлог със СПА център “Катарино”. Подходящи за планински туризъм са общините Белица и Якоруда с курортните местности Семково и Трещеник, а районът на Гоце Делчев привлича с невероятните си архитектурни резервати Ковачевица, Лещен и Долен. Разбира се, основно място заема районът на Благоевград, който е сборна база на културните събития за страната. Да не забравяме и известната минерална вода, както и невероятната ски база в м. Картала, както и природния резерват “Парангалица”, представи накратко пред госта си част от природните, културни и туристически забележителности на Благоевградска област Димитър Димитров.

Снимката:  Димитър Димитров (вляво) и президентът на АУБ Кевин Аспегрен се договориха за общо сътрудничество в различни инициативи.

Spread the love