Богата празнична програма за 40-ия юбилей на града; Кметът Иван Минков и директорката на ОДЗ „Ален мак” Диана Нешева срязаха лентата на нова детска площадка в Кочериново, изградена с 50 000 лв. общински средства

Filed under: Актуално от днес,Кочериново |

Управникът награди с грамоти и значки Мария Радкова, Методи Панайотов, Славчо Багашки, Цветана Блажиева, Анка Качанска, Стоян Горов, Цветан Ценев, Лиляна Николова, Иван Калайджийски, Борислав Вучков, Сълза Иванова и Иван Юруков

215-06-01 1 copy

Нова детска площадка бе открита в ОДЗ „Ален мак“ в Кочериново, което вчера празнува 40-ата годишнина от обявяването си за град. Лентата срязаха кметът Иван Минков и директорката на детската градина Диана Нешева. Преди това местният свещеник Румен Девилски освети площадката. На церемонията присъстваха председателят на Общинския съвет Райчо Калайджийски, заместник-кметовете Спиридон Качански и Васил Стамболийски, общински съветници, кметове и кметски наместници. Площадката е изградена с 50 000 лв. собствени средства на община Кочериново.

215-06-01 2 copy 215-06-01 3 copy

„Много съм щастлив, че днес сме се събрали да открием тази площадка. Още повече че се навършват 40 г. от обявяването на Кочериново за град, а тогава е построена и детската градина. Аз като кмет на общината и цялото общинско ръководство винаги сме се старали да създаваме най-добрите условия на нашите деца, за да има къде да спортуват и да учат. Както знаете, миналата година открихме спортна площадка в училището, което стана едно бижу, едно от най-хубавите в нашата област”, обърна се към присъстващите Иван Минков.

215-06-01 5 copy 215-06-01 6 copy

По случай празника на Кочериново и обявяването му за град по-късно кметът награди 12 свои съграждани. За принос в развитието на общината на тържествено събрание „40 години гр. Кочериново“ с почетни грамоти и значки бяха удостоени Мария Радкова, Методи Панайотов, Славчо Багашки, Цветана Блажиева, Анка Качанска, Стоян Горов, Цветан Ценев, Лиляна Николова, Иван Калайджийски, Борислав Вучков, Сълза Иванова и Иван Юруков. Богата програма предложиха община Кочериново и Народно читалище „Пробуда-1919” за юбилея на селището. Освен водосвета и награждаването привечер малчуганите от ОДЗ „Ален мак” изнесоха концерт, посветен на 40 г. от откриването на детската градина. Довечера на площад „Трети март” ще има празничен концерт с участието на читалищния танцов състав „Кочеринка“ и мажоретен танцов състав при СОУ „Христо Ботев“-Кочериново. За младите хора ще пеят рокаджиите от БТР и Михаела Филева. Ценителите на фолклора ще се насладят на песните на Николай Славеев. Последни на сцената ще излязат рапърите от „Айскрийм”.
Снимките:

1 Кметът Иван Минков и директорката на детската градина Диана Нешева срязаха лентата на новата придобивка.

2 Отец Румен Девилски отслужи водосвета и поръси децата за здраве.

3 Персоналът на ОДЗ „Ален мак” с част от децата.

4  Малчуганите присъстваха на откриването на площадката.

5 Част от присъстващите на церемонията в градината.

 

Spread the love