Старши треньорът на ОФК „Марек” Антон Велков за мача срещу „Ботев” (Пд): Имаме доста контузени футболисти, но излизаме за победа

Filed under: Спорт |

Велислав Вуцов: Този мач може да бъде по-труден от следващото ни домакинство, което е срещу „Локо” (Пд), ако тръгнем да се съхраняваме, ще страдаме

215-22-01-Anton Velkov

С проблеми протече тренировъчният процес на мъжкия отбор на ОФК „Марек” през седмицата за двубоя срещу „Ботев” (Пловдив). Димитър Димитров, Димитър Петков, Мартин Димитров и Марио Близнаков отпадат от сметките за съботния мач срещу „канарчетата”. Димитър Димитров е със спукано ребро и на неговото място наставникът на отбора Антон Велков привика юношата Росен Йорданов. Трайно контузеният Димитър Петков от мача срещу „Черно море” тренираше отделно и не е готов за съботния двубой. Мартин Димитров не тренира през седмицата и отпада от групата. Марио Близнаков също се готвеше по индивидуална програма заради разтежението на връзките на коляното и няма да вземе участие в мача срещу „Ботев” (Пловдив).
„Проведохме сериозен и задълбочен разговор след загубения мач в Стара Загора от „Берое”. Надявам се този разговор да е ползотворен и да даде своя резултат в мача срещу пловдивския „Ботев”. В групата попадат всички здрави футболисти плюс юношата Росен Йорданов. Надявам се тези, на които ще гласувам доверие, да се раздадат докрай и да зарадват привържениците по трибуните на стадион „Бончук”, сподели старши треньорът Антон Велков.
Старши треньорът на „Ботев” (Пд) Велислав Вуцов, който е водил дупнишкия отбор, заяви, че познава обстановката на “Бончук” и именно затова е притеснен за съботната среща. “Притеснявам се поне 3 пъти повече от мача с „Марек”, отколкото например беше от мача с „Хасково”. Познавам обстановката в Дупница, знам, че тези момчета там повечето са местни и са притиснати до стената. Без обаче да обиждам футболистите от Дупница, мисля, че нашите са с по-голям потенциал и ако го покажем, ще победим“.
Той допълни, че е запознат с качествата на дупничани и според него има коренна разлика между домакинство и гостуване на „Марек”: “Аз гарантирам едно нещо – че „Марек” е добър отбор! Резултатите му навън не съответстват с резултати му като домакин. Те имат две лица. Мачовете на „Марек” навънка въобще не ги и гледам. Всъщност гледах един и горе-долу картинката ми е ясна. Убеден съм, че в домакинските си мачове отборът е преобразен, играе концентрирано и мобилизирано. Познавам играчите на „Марек” и след като в атака имат играчи като Бибишков, Еньо Кръстовчев и Тончев, който е много бърз и атрактивен футболист, мисля, че не са отбор за подценяване. Силна страна им е и че са високи момчета. Според мен и те осъзнават, че са в една деликатна ситуация, като евентуална победа срещу нас може да ги изкара оттам. Загуба пък ще ги вкара в още по-деликатна ситуация. Ние сме на другия полюс, но имаме нужда от точки от този мач. Убеден съм, че мачът ще бъде много тежък и много труден. Не го слагам в графата “лесни мачове”. Дори този мач може да бъде по-труден от следващото ни домакинство, което е срещу „Локо” (Пд)”.
Вуцов похвали и феновете в Дупница: “Публиката на „Марек” е темпераментна и въпреки проблемите им ще се опита да ги подкрепи. Нашата публика също ще ни подкрепи и ще стане интересен двубой. Тони Велков е добър треньор. Подценяването не стои на дневен ред. Който мисли още отсега за пловдивското дерби, ще направи страхотна грешка. Ако тръгнем да се съхраняваме, ще страдаме.
Влизаме в сгъстен цикъл, в който сме длъжни да извлечем максимума като точки от мачовете за първенство. Имаме широк състав от състезатели, ще опитаме да направим някаква ротация, без обаче да изглеждаме коренно различни. Надявам се в Дупница да покажем, че нашият отбор наистина израства и има високи цели. А те минават с желание за победа в Дупница, а и в следващите мачове. Отиваме максимално концентирани и мобилизирани. Ако изиграем добър мач за нашето ниво, съм убеден, че имаме възможност да го спечелим”.
Треньорът на “канарчетата” няма да може да разчита на контузените Милен Гамаков и Росен Колев. С вирусно заболявне е Момчил Цветанов, но той ще попадне в групата. Вече картотекирани са французинът Ромен Инез, сърбинът Джорич, както и българският защитник Даниел Златков.
Вероятен състав: Михайлов, Б. Николов, Лахчев, Виячки, Пидев, Илиев, Д. Андонов, Тончев, Бибишков, Кръстовчев, Диков

Spread the love