Братя Галеви цъфнаха в избирателните списъци за вота на 5 октомври, хората в Ресилово: Чухме, че са във Венеция, едва ли ще дойдат да гласуват

Filed under: Дупница |

Пламен Галев и Ангел Христов не са заличени, тъй като не излежават присъдите си, оправдаха се от РИК-Кюстендил

219-02-01 Galevi

Осъдените и издирвани от Интерпол Братя Галевимогат да отидат до урните в Ресилово на 5 октомври и да пуснат бюлетина за любимата си партия. Това стана възможно, след като имената им отново се появиха в избирателните списъци в сапаревобанското село. Официалният списък със заличените гласоподаватели бе качен на сайта на община Сапарева баня и сред тях не фигурират Пламен Галев и Ангел Христов, които получиха присъда 5 години лишаване от свобода за организиране на престъпна група за рекет и принуда. По този начин те имат право да упражнят правото си на глас на изборите.

В списъка на заличените обаче се четат имената на Веселка Йорданова, Красимир Нешов, Цвтанка Нешова, Васко Сираков, Малинка Сиракова, Емил Косовски, Стоил Гювийски и др. „Пламен Галев и Ангел Христов наистина фигурират в избирателните списъци в село Ресилово, община Сапарева баня. Съгласно Изборния кодекс Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ към Министерството на регионалното развитие предоставя данните за лицата, които излежават присъди. В този случай обаче такава има, но Галев и Христов не я излежават. За да бъдат заличени от списъците, тези лица би трябвало да излежават присъдата си и не би следвало да са в избирателните списъци“, коментираха за blagoevgrad.utre.bg. от РИК-Кюстендил.
На сайта на община Сапарева баня, където фигурират списъците от избирателните секции в село Ресилово, могат да бъдат видени имената на Пламен Галев и Ангел Христов, като непосредствено до имената е изписан техният постоянен адрес – ул. „Хан Крум“ 25.
Освен тези списъци съществуват и такива за заличените имена от избирателните секции, но имената на двамата не бяха сред тези, които нямат право да гласуват.
А в селото остава въпросът „Ще се появят ли Пламен Галев и Ангел Христов на изборите на 5 октомври?“. Съселяните им, както и униформените, обаче са категорични, че това няма да се случи, затова не се налага да бъдат предвидени специални мерки. Последната информация за местонахождението на Братя Галеви е, че те се намират във Венеция.

Spread the love