Кметът Владимир Джамбазов поведе хорото за 40-ия юбилей на Долна баня, Кристина Станоева и Мария Стоянова спечелиха конкурса на Илия Луков за надиграване

Filed under: Долна баня |

219-05-01   IMG_1973

Кметът на Долна баня Владимир Джамбазов поведе многокатовото хоро на централния площад и постави началото на четиридневните тържества, концерти и спортни прояви, посветени на 40-годишния юбилей на рилския град. Кметът Джамбазов поведе хорото с песните на народния певец Илия Луков „Мъжка молитва“ и „Хоро за влюбени“.

219-05-01  IMG_1997

В компанията на композитора Иван Йосифов и 86-годишната известна фолклористка проф. Елена Огнянова популярният македонски певец 2 часа забавлява долнобанци и техните гости. Илия Луков буквално взриви със своите изпълнения многолюдната публика, а най-мераклиите се хванаха ръка за ръка и друсаха до насита български хора. Илия Луков, вдъхновен от ентусиазма на долнобанци, организира конкурс за надиграване. Имаше и жури, и награди. Победителите Кристина Станоева и Мария Стоянова ще се радват на песните на Илия Луков от новият му компактдиск, който заслужиха като награда от председателката на журито Ангелина Бояджиева. Македонският изпълнител раздаде на всички желаещи и автографи.

219-05-01  IMG_2009

След македонските ритми центърът на рилския град ще се тресе от хората с родопските песни на Николай Славеев и хумора на Димитър Туджаров – Шкумбата, на Яна Добрева и Гуна Иванова. За младите пък ще се погрижат Сантра и Кристо, както и Криско със своите самостоятелни концерти. Най-малките долнобанчета пък ще бъдат зарадвани с детска шоупрограма. Място в програмата имат и местните самодейни колективи – съставът за модерни танци и съставът за народни танци при Народно читалище „Рила 1898“ и дамската вокална група при пенсионерския клуб „Надежда“.

219-05-01  IMG_1975

Финалът на юбилейните прояви ще бъде тържественият водосвет и празничният молебен за здравето и благоденствието на долнобанци, поздравителното слово на кмета Владимир Джамбазов и награждаването на кметовете на рилския град, управлявали в периода 1974 – 2014 г., юбилейната празнична заря и илюминации.

Spread the love