Кандидатът на ГЕРБ Емил Гущеров: Ще работя ВиК проектът в Дупница и Кюстендил за 120 млн. да бъде реализиран

Filed under: Дупница,Кюстендил |

 221-01--- copy

С всички усилия ще работя за това проектът за водния цикъл на община Дупница, който бе спрян от правителството на Орешарски, да се реализира. Това заяви на срещите с жителите на селата Бистрица и Самораново кандидатът за народен представител от ГЕРБ Емил Гущеров. „Това е изключително важен проект за Дупница, Самораново и Бистрица. Предвижда се подмяна на водоснабдителната и канализационната мрежа и изграждане на пречиствателна станция за отпадни води. Стават непрекъснати аварии и има спешна нужда от подмяна на водопреносната и канализационната мрежа в града и в селата. Община Дупница е кандидатствала с инвестиционен проект за реконструкция, модернизация и разширение на ГПСОВ – Дупница и доизграждане на канализационна мрежа и е получила одобрение от Управителния орган на ОП „Околна среда 2007-2013“. Но в началото на март месец тази година проектът е спрян от правителството на Орешарски с мотива, че е изчерпан финансовият ресурс.

221-01----- copy

В писмото, пратено на кмета на община Дупница от МОСВ, е сгрешен крайният срок – вместо октомври 2015 г. е посочена 2014 г. Освен това е объркано на кого се отказва финансиране – вместо община Дупница е написана община Казанлък, но с номера на дупнишкия проект. Спазени са всички процедури от общината, и въпреки това е отказано финансиране“, обясни Емил Гущеров. Той посочи, че отказът е напълно неоснователен, защото става дума за общини, чиито кметове са на ГЕРБ. „Ние никога не сме делили кметовете на сини и червени, защото говорим за интереса на гражданите, а не за чисто партийни боричкания. Опонентите ни твърдят, че са осигурили  17 млн. лева за 1 година за областта, а спряха проекти на Дупница и Кюстендил за около 120 млн. общо. Оставям ви сами да прецените как са ощетили региона само за 1 година на власт“, коментира кандидатът за народен представител от ГЕРБ Емил Гущеров и обеща с всички сили да работи за стартирането на въпросния проект в Дупница.

Снимките:

1  Кандидат-депутатите Емил Гущеров, Радослава Чеканска и Калин Гелев с кмета на Самораново Борислав Костадинов и симпатизант на ГЕРБ.

2 Част от присъстващите на срещата в дупнишкото село.

 

 

 

 

Spread the love