Владислав Горанов на предизборна среща с кандидат-депутатите от ГЕРБ: Дойдох на крак в Дупница заради моите приятели, министър-председателят Орешарски излъга Барозу и Европа спря европейските фондове на България

Filed under: Дупница,Кюстендил |

Емил Гущеров: Лъжи са твърденията, че ГЕРБ закрива депото в Дупница, мините и ТЕЦ „Бобов дол”

Боричканията между БСП и ДПС доведоха държавното управление до пълен разпад, заяви  бившият народен представител от ГЕРБ и заместник-министър на финансите в правителството на Бойко Борисов

222-01-VLADISLAV GORANOV copy

След последните избори се формира едно управление, което беше въпрос на компромиси и неистово желание да се управлява на всяка цена. Това не е правилната форма за управление. За последната година и половина, когато Европа тръгна да излиза от кризата, ние, цялата политическа класа, всички хора, заставащи пред вас по време на избори, заради куп грешки, които натрупахме, допуснахме България не само да не се стабилизира и да върви нагоре, а обратно. Грешката може и да е в ГЕРБ, но не съм си представял, че могат да бъдат направени толкова бели, колкото се направиха за последната година и половина.

222-01-IVAILO KONSTANTINOV copy

В общоикономически план политическата нестабилност се отрази най-вече на средата за правене на бизнес и на хората. Всеки от вас знае, че когато се чувства несигурен, и малко пари да изкарва, той не ги харчи. Не иска да ги харчи, защото е притеснен за това, което го чака в следващия ден. Боричканията между двете основни партии, които се опитваха да структурират някакво управление за последната година и половина, доведе до пълен разпад на всички нива на държавно управление”.

222-08-P1310244 copy

Това заяви бившият народен представител от ГЕРБ и зам.-министър на финансите в правителството на Бойко Борисов Владислав Горанов на предизборна среща с кандидат-депутатите от ГЕРБ в Емил Гущеров, Радослава Чеканска и Калин Гелев в Дупница. Горанов направи експертен анализ на обществено-политическата ситуация в страната и представи програмата и намеренията на ГЕРБ за евентуално бъдещо управление. Горанов подчерта, че непоследователната политика на предишното правителство по отношение на Европейския съюз и западните ни партньори е довела до пълна загуба и естествено спиране на европейските фондове. „Не може министър-председателят на България на четири очи да лъже Барозу и това да остане безнаказано.

222-08-P1310246 copy

Става въпрос за „Южен поток”. На формат на Европейската народна партия Барозу в неофициален разговор е казал: „За пръв път през живота ми в неофициален разговор ми се случва министър-председател на държава членка да си позволява да ме лъже. Руснаците преди няколко дни са ми казали, че България е подписала за „Южен поток”, българският министър-председател идва и казва: ”Не е вярно, не сме подписали”. И какво очаквате от Брюксел? Те естествено няма да кажат: „Вие лъжете”. Те изведнъж намират проблеми в управлението на европейските фондове и хиляди причини да ги спрат”, посочи бившият зам.-министър. Както е известно, Владислав Горанов има огромна заслуга за отпускането на 5,2 млн. лв. допълнителна държавна субсидия за община Дупница през 2011 г. след встъпване в управление на ГЕРБ. Средствата бяха осигурени, тъй като предишните управляващи оставиха огромни дългове на общината, включително и за заплати на учителите в общинските училища. „Имам не само лични симпатии към общинското ръководство. С някои от хората там съм и приятел, затова с удоволствие дойдох в Дупница. Едва ли е важно за вас, но единствената ми проява, свързана с изборите, освен появяването по медии така на живо и на крак е само при вас. Дойдох заради вас и заради общинското ръководство, с което отдавна работим”, посочи Владислав Горанов. Бившият депутат отговори на редица въпроси, какъвто зададе и общинският лидер на ГЕРБ Ивайло Константинов. Долна лъжа е, че ГЕРБ иска да затваря общинската болница. Манипулации и лъжи са твърденията, че ще затваряме депото в Дупница, мините и ТЕЦ „Бобов дол”, каза Емил Гущеров. Вторият в листата на кандидат-депутатите на ГЕРБ в Кюстендилска област отново напомни, че по време на кабинета „Орешарски” са спрени проектите на общините Дупница и Кюстендил за водния цикъл и призова присъстващите на 5 октомври да гласуват с бюлетина №9.

Подробности за срещата и интервю с Владислав Горанов в следващия брой

Снимките:

1  Боричканията за власт на БСП и ДПС доведоха държавата до разпад, заяви Владислав Горанов (вдясно).

2 Ивайло Константинов зададе въпрос на бившия министър, свързан с проблеми в транспортния бизнес, създадени от предишния кабинет.

3 Присъстващите на срещата изслушаха Владислав Горанов и заваха въпроси

 

 

Spread the love