Eксшефът на инфекциозно отделение д-р Л. Несторова се връща в МБАЛ-Благоевград, излезлите вкупом в болнични лекарки ще дават дежурства в спешно отделение

Filed under: Благоевград |

227-06-0222222  д-р Лиляна Несторова.jpeg

Eксшефът на инфекциозно отделение в МБАЛ-Благоевград д-р Лиляна Несторова се връща на работа в болницата, а излезлите вкупом в болнични през изминалата седмица лекарки ще дават дежурства в спешно отделение. Това казаха от болничното заведение в града. Оттам уточниха, че след като изтече болничният на д-р Людмила Гайдарска и д-р Елена Лазарова, те ще бъдат разпределени да дават дежурства в СПО, а д-р Виолета Лилянова ще бъде върната в инфекциозно отделение. „Там екипът ще бъде подсилен с най-добрия инфекционист и дългогодишен шеф д-р Несторова, добрата новина е, че други двама инфекционисти са изявили желанието си да започнат работа”, заявиха от ръководството на МБАЛ в Благоевград.

227-06-0222222  Катка Петрова

„След бойкота, който бе обявен от лекарите в инфекциозното отделение през изминалата седмица, ръководството на МБАЛ трябва да вземе мерки за овладяване на ситуацията. С излизането в болнични вкупом те буквално поставиха ръководството пред свършен факт и това наложи затваряне на отделението за работа с пациенти”, коментираха пред наш репортер лекари. „Няма да позволим на никого да извива ръцете ни, поставяйки ни в ситуация като тази в инфекциозно.

271-11-81 d-r Pandev copy

Заплатите на лекари и медицински сестри в МБАЛ-Благоевград скочиха драстично, откакто д-р Владимир Пандев пое управлението на лечебницата. Никога медицинска сестра не е получавала 800 лева в болницата, в момента това е възнаграждението им. Лекарите получават минимум 2 пъти повече. Така че твърденията за ниски заплати са лъжа, не парите са проблем на напускащите, а заблудата, че някой някъде ще ги оцени по-високо”, казват от управленския екип.

В болницата се говори, че още 4-ма лекари напускат спешно отделение. Сред тях се спряга името на д-р Борислав Андонов, който бе на половин щат в спешно и се прехвърля на работа в Спешен център в съседство на спешно отделение. Спекулациите с кадровия трус в МБАЛ-Благоевград вече заемат застрашителни размери, те са резултат от злонамерени опити на частни структури и пишман политици, които правят всичко възможно да дестабилизират МБАЛ и това трябва да се спре”, категорични са от най-голямото лечебно заведение в Югозапада. На фона на напускащите лекари броят на пациентите, търещи услугите на държавната болница, обаче се увеличава. Гражданите имат доверие в местната болница независимо от тежките условия, при които медиците са поставени да работят. Хората твърдят, че въпреки всичко лекарите и персоналът в отделенията на благоевградската болница се отнасят с уважение и грижи към тях. 70-годишната Катка Петрова от Благоевград казва, че преди седмица е била на лечение в отделението по хирургия. „Много съм доволна, всички добре се грижеха за мен, гледаха ме, Господ здраве да им дава. И лекарите, и сестрите са добри, все ме питаха дали нещо ми трябва”, казва жената.

Снимки

1 Д-р Лиляна Несторова

2 Катка Петрова

3 Д-р Вл. Пандев

 

 

Spread the love