Революция: Общинският лидер на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов повежда стотици на протест срещу подменения вот: Тръгваме на „бой”, няма да допуснем подигравки с гласа на 21 000 българи

Кметът на Кюстендил Петър Паунов: Градът на Майстора няма да стане градът на Бат Сали, събрал 38 преференции, никой не е недосегаем от Бог и българския народ

Кметът на Дупница Методи Чимев атакува Бат Сали с покана за протест на тюрмето в града: Докато аз съм кмет, Бат Сали като депутат няма да съществува, нито мюзеин ще пее в Дупница

 

Ivailo Konstantinov i Emil Gusterov 059 copy

Около 300 души тръгват на протест в 10 сутринта днес – сряда, от Дупница срещу  подменения вот, потъпканата   народна  воля и решение на Върховния административен съд, обявил 9 секции в Турция и Казахстан за законни. Зачитането на  гласовете  от тези секции  удря рамо на ДПС,  с което се пренебрегват гласовете от България. Протестът тръгва от паркинга на Учителския институт в центъра на Дупница от 10 часа и ще се състои пред ЦИК в София, кметът на София Йорданка Фандъкова е дала разрешение .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 229-01-01  131 058 copy

„Подкрепям протеста на хората, не търся масовост,  защото знам, че е работен ден. Но се обръщам към всички хора, които милеят за България и могат да си позволят да жертват сряда в името на благото на родината. Сега голямата несправедливост се състои в това, че гласовете от чужбина отиват там, където калпавият закон реши . Изборите на 5-и се оказаха подигравка с народния вот. Не може хората да гласуват за ГЕРБ, а да влезе, за да защитава правата им, човек от ДПС. Недопустимо е да получиш доверието на 21 000 избиратели от Кюстендилска област и да останеш извън парламента. А на твое място да влезе непознат човек, който дори не е от региона, и то само с 1000 гласа, какъвто е случаят с Емил Гущеров от ГЕРБ- Дупница и Александър Методиев от ДПС-Самоков. Това е чудо невиждано. Пълен абсурд. Щом може така, направо да ни докарат Ердоган за премиер.

229-01-01  protest1

Област Кюстендил се нареди след София, Пловдив, Бургас, Габрово, Сливен и Благоевград по резултати за ГЕРБ. Гордея се, защото сме сред първите в страната. Община Дупница постигна резултат за ГЕРБ от 40%. Това не се е случвало никога за каквато и да е дясна идея”, заяви крупният български бизнесмен и спортен деятел, роден в Дупница, Ивайло Константинов.

Припомняме,   че за 9 секции – 8 в Турция и 1 в Казахстан  ВАС постанови, че няма основание да бъдат разкрити. ЦИК обаче гласува ново решение, което на практика повтаряше текста на отмененото. Патриотичният фронт пусна нова жалба, но друг състав на Върховния административен съд я отхвърли и по този начин създаде поредния правен абсурд, в който един съдебен състав бламира колегите си от друг в рамките на една седмица.

Юристът на община Дупница Милен Попов, който също е член на ГЕРБ, синтезира целта на протеста.

„Ако искаме да дадем възможност на всеки български избирател да упражни правото си на глас, където и да се намира, единствената възможност за това е електронното гласуване. Несправедливо е ЦИК да разпределя гласовете от чужбина по свое усмотрение. Хубаво нещо би било, ако България не е разделена на 28 избирателни района, а цялата страна е един избирателен район, по този начин ще бъде най-справедливо разпределението на мандатите, и няма да се стигне до това огромна група от хора да бъде оставена без представителство в парламента, а пък в същото време партия без тежест в отделен район да получава мандат в парламента. Другият вариант е въвеждане на мажоритарно гласуване, там определянето на избрания кандидат е пределно ясно, например така се избират кметовете. Има много и различни системи, затова първата работа на новия парламент е да направи изменения в Изборния кодекс”, обобщи юристът.

„Нямам думи. Втрещен съм от варианта г-н Бат Сали и без извинение за обръщението към него да бъде депутат от 10-и многомандатен избирателен район. Нищо лично срещу въпросната персона, но този човек и представляваната от него партия няма подкрепата дори на 1000 човека в областта. В община Дупница подкрепата за партията, респективно за него е едва 297 гласа. Да не влизам в подробности пък от кои секции и кои са гласоподавателите му, всеки може да ги разбере и направи изводите си”. Това заявява кметът на община Дупница Методи Чимев във връзка с проведените избори за Народно събрание и очертаващите се представители на 10-и кюстендилски многомандатен избирателен район. В официално становище, изпратено до медиите, градоначалникът заявява, че Дупница винаги е била горд с истински българи и съхраняващ българските традиции град и ще остане такъв. „Не на последно място няма как да скрия разочарованието си от факта, че Дупница е на път да бъде лишена от възможността да има свой народен представител в лицето на Емил Гущеров, Иван Ибришимов или който и да било гражданин, избран от хората. Това са дупничани, получили подкрепата не на 297 човека, а на хиляди. И за да съм коректен, ще цитирам цифрите само на територията на община Дупница – ГЕРБ със 7044 гласа, или 37.08% и 1700 преференции за Гущеров, а втори са БСП с 4109 гласа, или 21.63% и 2200 преференции за Ибришимов.Питам аз: за сметка на какво и на кого?! За сметка на над 52 000 истински горди и честолюбиви българи, живеещи в община Дупница, и над 100 000 в цялата област ли?!Формули, изчисления, прехвърляния на гласове оттук-оттам… Пълни глупости. Хората в Дупница и областта казаха своята тежка дума на 5 октомври”, продължава кметът. Ето какво заявява още в становището си: “Казвам се Методи Христов Чимев, избран съм за кмет на община Дупница. Като такъв съм длъжен да защитавам интересите на града и хората в тази община. От позицията ми на кмет като институция каня за първи и последен път Бат Сали на 28 октомври тази година пред Тюрмето. Каня Бат Сали да се включи в нашия протест в защита на емблематичната си сграда, която е собственост на дупничани и е паметник на културата, но незнайно защо мерак към нея имат от мюфтийството. Като кмет на община Дупница заявявам най-отговорно, че няма да изпратя нито една покана за събитие на въпросното лице, ако то бъде официално обявено за народен представител от Кюстендилска област. Казвал съм го сто пъти, казвам го и сега: Докато аз съм кмет, мюзеин в Дупница няма да пее и Бат Сали за мен като депутат няма да съществува!”

Кюстендилският градоначалник Петър Паунов също скочи срещу алтернативата Бат Сали да седне на депутатската скамейка от Кюстендилския избирателен район. След математическите преизчисления на мандатите в страната и с решение на ЦИК възможността Александър Методиев от Самоков да влезе в парламента е реална въпреки резултата от 893 гласа за ДПС за цялата област. Като преференции той събра едва 38, сочат данните от протоколите на РИК-Кюстендил. Безумието да влезе депутат от ДПС от Кюстендилска област, където няма и един мюсюлманин, е на път да стане факт.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов още преди две години обяви война на апетитите на мюсюлманското изповедание за имоти под Хисарлъка и организира протести пред съдебните институции. Основно претенциите бяха за джамии, както и градинката пред паметника на Освободителя – Ильо войвода. С мълчаливо присъствие той обяви позицията си дори и пред Софийския апелативен съд. Сега Паунов избра по-различния начин, той използва фейсбук, за да разпространи позицията си като гражданин и кмет на един български град, и то с главни букви срещу хипотезата Бат Сали в парламента от Кюстендил.

„Приемете обръщение от гражданин и кмет на един БЪЛГАРСКИ град.

Град, известен като града на Майстора и Стоян Венев, като града на Асен Василев и Марин Големинов, като града на дядо Ильо Марков и Димитър Пешев.
Град под небесното покровителство на свети Иван Рилски и свети Йоаким Осоговски, с хилядолетна история и с граждани, изпълнени с ВЯРА в доброто.
Напомням – БЪЛГАРСКИ град.
Защо решихте, че тук ще изпратите за депутат човек с прякор Бат Сали – същият, изпроводен ни от партия, чиито избиратели във всички репортажи на БЪЛГАРСКИТЕ медии не искаха или не можеха да говорят на БЪЛГАРСКИ език. Горд съм, че тази партия тук (въпреки бруталното купуване на гласове) остана на 8-о място с „огромните” 1.47 (едно цяло и четиридесет и седем стотни) процента. И вие пак решихте, че ще ни изпратите за депутат Бат Сали.
Смятате ли, че ще оставим да наказвате един БЪЛГАРСКИ град само заради отказа му да си продаде ИСТОРИЯТА и ВЯРАТА?
СБЪРКАХТЕ!
Нито града на МАЙСТОРА ще превърнете в града на Бат Сали, нито БЪЛГАРИЯ от страната на свети свети Кирил и Методий и страната на Васил Левски ще превърнете в страната на сараите, Ментата и простащината.

Никой не е недосегаем от БОГ и от БЪЛГАРСКИЯ НАРОД”, пише на стената си Паунов, а след изявлението му той е постнал снимка на българското знаме.

Александър Методиев е вероятният депутат най-вече на турските гласове от чужбина, които дойдоха да празнуват Курбан Байрам.

Само за час-два позицията на Паунов пък срещна десетки одобрения, браво и споделяния от читателите в интернет пространството.

„Законът и методиката на изчисление не са справедливи. Подменя се вотът заради изчисленията, които се правят. Хората гласуват за едно, а получават друго. Независимо от това дали са от БСП, ГЕРБ или ББЦ. И не става въпрос за личността Александър Методиев, а за принципа. Има и нещо друго, крайно време е партийните централи да започнат да издигат за кандидат-депутати хора, които живеят в регионите, от които се кандидатират. ДПС, ДПС, но нека народният представител да е от района, за да имат достъп хората до него”. Така бившият народен представител на БСП в Кюстендилска област Иван Ибришимов коментира факта, че остава извън 43-тото народно събрание, където хората от областта ще представлява самоковецът Методиев – Бат Сали. На изборите в неделя Иван Ибришимов получи 2201 преференции, които реално не дадоха предимство на дупнишкия стоматолог и бивш общински съветник да стане депутат за втори път. „От вас чувам за протеста пред Централната избирателна комисия. Не знам нищо за него, затова не мога да кажа дали ще отида. Ще се запозная с нещата и тогава ще преценя дали да отида”, каза Ибришимов в отговор на въпроса ще протестира ли срещу отмяната на решението на ВАС да не се разкриват 9 секции в Турция и една в Казахстан, направена от ЦИК и довела до тези резултати. Ибришимов е кандидатът за депутат от областта, който получи най-много преференции в Кюстендилски избирателен район. Независимо от това в парламента отива самоковецът Александър Методиев – Бат Сали, издигнат от ДПС в Кюстендилски регион. От понеделник Иван Ибришимов се връща на работа в зъболекарския си кабинет в центъра на града.

Снимките:

1 Ивайло Константинов и Емил Гущеров

2 и 3 Кметовете на Дупница и Кюстендил Методи Чимев и Петър Паунов не искат Александър Методиев да бъде депутат от Кюстендилска област, готвят протести.

3 С Петър Паунов са хиляди срещу политическата турцизация.

 

Spread the love