В Гоце Делчев гърмят тържествена заря за 102 г. от освобождението на града от османлиите

Filed under: Гоце Делчев |

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

С празнични тържества и богата програма ще бъде чествана 102-годишнината от освобождението на Неврокоп от османското владичество в Гоце Делчев. Същинският празник на града е на 17 октомври и по този повод кметът Владимир Москов покани жителите на общината заедно да поднесат венци и цветя пред паметника на войводата патрон Гоце Делчев в местността Попови ливади. Венци ще има и за паметника на Пейо Яворов в парка, за паметника на ген. Стилян Ковачев и паметната плоча на първия кмет на града Пейо Яворов на ул. „Търговска”.

В катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий” ще бъдат отслужени заупокойна молитва и благодарствен молебен от Неврокопския митрополит Серафим.

Ще има внушително празнично шествие и тържествена заря проверка по случай празника на Гоце Делчев. Точно в 19 часа в голямата зала на Дома на културата ще започне и големият празничен концерт, посветен на 102-годишния свободен Неврокоп с участието на популярното трио „Тенорите”, Виктор Калев и Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци.

 

Програма

 

11.00 ч.Полагане на венци и цветя пред паметника на Гоце Делчев в местността Попови ливади

 

12.00 ч.Полагане на цветя пред паметника на Пейо Яворов в Градския парк с участието на ученици от ПГ по МСС „Пейо Яворов”

 

16.45 ч.-17.30 ч.Полагане на венци и цветя пред: паметника на ген. Стилян Ковачев, паметната плоча на Пейо Яворов на ул. „Търговска”

 

17.30 ч.-18.00 ч.Заупокойна молитва и благодарствен молебен в

храм „Св. св. Кирил и Методий” – гр. Гоце Делчев, отслужени от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим

 

18.00 ч.-18.10 ч.Полагане на венци и цветя пред паметника на

Гоце Делчев на площад „Гоце Делчев”

 

18.10 ч.-18.30 ч.Празнично шествие от площад „Гоце Делчев” до паметника на загиналите във войните на ул. “Ал. Стамболийски“

 

18.30 ч.-19.00 ч.Тържествена заря проверка пред паметника на загиналите във войните

 

19.00 ч.Празничен концерт в Дома на културата с участието на: Трио „Тенорите”, Виктор Калев и Неврокопскиансамбъл за народни песни и танци гр. Гоце Делчев

 

Spread the love